Μετά την αιφνιδιαστική πτώση του δείκτη εμπιστοσύνης ZEW στη Γερμανία τον Ιούνιο, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών, ακολούθησε και αιφνιδιαστική πτώση των προσδοκιών για την μεταποιητική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης.

Σε μια περίοδο που ο γερμανικός ιδιωτικός τομέας καταγράφει ανάπτυξη δραστηριοτήτων για 14ο συνεχή μήνα και ο κλάδος υπηρεσιών της χώρας φαίνεται να βρίσκεται στην πιο ισχυρή φάση της τελευταίας τριετίας, οι προσδοκίες για τη μεταποιητική δραστηριότητα κατέγραψαν τον Ιούνιο πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Συγκεκριμένα, ο Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) υποχώρησε στις 54,2 μονάδες τον Ιούνιο, από 55,6 μονάδες τον Μάιο και 56,1 μονάδες τον Απρίλιο. Η επιβράδυνση ήταν πιο αισθητή στον κλάδο υπηρεσιών, όπου ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 54,8 μονάδες, από 56 τον Μάιο.

Πάντως, παρά τα στοιχεία για τον PMI σήμερα Δευτέρα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο βασικός δείκτης Dax άνοιξε με κέρδη 0,04% στις 9.991,4 μονάδες. Με τις πρώτες συναλλαγές ο δείκτης MDax ενισχύθηκε κατά 0,06% στις 16.997,94 μονάδες.