Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων έξι μηνών αναπτύχθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Ιούνιο, χάρη στην αύξηση των νέων παραγγελιών, ενισχύοντας τις προσδοκίες για υψηλότερη ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν επέκταση της δραστηριότητας τον Ιούνιο, για πρώτη φορά σε διάστημα έξι μηνών, καθώς οι νέες παραγγελίες ενισχύθηκαν. Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI της HSBC, το μήνα Ιούνιο διαμορφώθηκε πάνω από τις 50 μονάδες σε υψηλό επτά μηνών, στις 50,8 μονάδες από 49,4 τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι επίπεδα άνω των 50 δείχνουν οικονομική ανάπτυξη, ενώ οποιαδήποτε επίδοση κάτω των 50 μονάδων συνεπάγεται οικονομική συρρίκνωση. Σύμφωνα με την HSBC αναδύονται κάποια συγκρατημένα σημάδια σταθεροποίησης, εν μέρει χάρη στα πρόσφατα μέτρα στήριξης και στο χαμηλότερο κόστος δανεισμού των κινεζικών επιχειρήσεων.

Τα θετικά νέα για την κινεζική μεταποίηση στήριξαν την άνοδο στις αγορές της Ασίας. Στο χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 0,13% για να κλείσει στις 15.369,28 μονάδες.