Να σταματήσουν την απομόχλευση και να ξεκινήσουν να χορηγούν δάνεια κάλεσαν την Παρασκευή τις τράπεζες από το βήμα του συνεδρίου «GR FOR GROWTH: funding SMEs» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

Στο συνέδριο μίλησαν στελέχη της Κυβέρνησης, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB), της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), αλλά και φορέων της ελληνικής και διεθνούς επενδυτικής κοινότητας.

Στους ομιλητές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Πρόεδρος της Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, αλλά και ο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Χόρστ Ράϊχενμπαχ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν μια σειρά νέων εργαλείων για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα καθώς και οι σημαντικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση.