Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Ο Ιερώνυμος υποδέχτηκε τον Βαρθολομαίο

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί ανεπίσημη επίσκεψη και το βράδυ (21:00) θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Κάθε φορά που είστε κοντά μας, είναι μεγάλη ευτυχία για εμάς» είπε ο κ. Ιερώνυμος υποδεχόμενος τον κ.κ. Βαρθολομαίο στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής. Οι δύο ιεράρχες κατευθύνθηκαν στη συνέχεια στην Αίθουσα το Θρόνου όπου ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την προσευχή του για «την Ελλάδα, αλλά και για την ενότητα της Εκκλησίας» ενώ πρόσθεσε: «Δεν είστε μόνον ο ‘πράσινος’ Πατριάρχης, είστε ο Πατριάρχης της αγάπης και της αλληλεγγύης».

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδας με τη μητέρα Εκκλησία, καθώς και στη συνεργασία που έχει με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Επίσης, ευχαρίστησε για την υποδοχή που του επιφύλαξαν οι αρχιερείς, οι ιερείς και οι λαϊκοί υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σημειώνοντας πως πάντοτε πραγματοποιεί εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή όταν βρίσκεται στην Αθήνα, όμως αυτήν τη φορά η επίσκεψη είναι και εόρτια αφού συμπίπτει με τον πρόσφατο εορτασμό των ονομαστηρίων του Αρχιεπισκόπου.

Στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο Ηρώδειο όπου θα κηρύξει την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Την Πέμπτη, θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ύδρα, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης. Θα προηγηθεί πανηγυρική δοξολογία στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Επίσης, θα επισκεφθεί το Επισκοπείο της Ύδρας, όπου θα τον υποδεχθεί ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Εφραίμ.

Την Παρασκευή το πρωί θα αναχωρήσει από την Αθήνα για την Κωνσταντινούπολη.

Επίσκεψη Βαρθολομαίου στη φιλανθρωπική οργάνωση «Αποστολή»

«Aξιοθαύμαστο» χαρακτήρισε τo έργο της «Αποστολής» ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, δήλωσε «λίαν συγκεκινημένος» και εξέφρασε την εκτίμηση του, διότι όπως είπε, η Αποστολή «δεν κάνει διάκριση γένους, θρησκείας, εθνικής προελεύσεως. Τους αγκαλιάζει όλους με την ίδια αγάπη. Την αγάπη του Χριστού».

Υποδεχόμενος τον κ. Βαρθολομαίο, ο γενικός διευθυντής της Αποστολής Κωνσταντίνος Δήμτσας δήλωσε ότι «από την αρχή της κρίσεως και των προσπαθειών μας, οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου ανταποκρίθηκαν με ειλικρινές ενδιαφέρον και περισσή αγάπη για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης, ανάρτησε αναθηματική πλάκα την οποία αποκάλυψαν οι δύο Προκαθήμενοι.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνόδευαν ο μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Βαρθολομαίος Σαμαράς και ο κ. Νικόλαος Μαγγίνας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία