• Αναζήτηση
 • Ισχυρή έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στην κεντρική Ουκρανία

  Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε έναν σημαντικό αγωγό φυσικού αερίου στην κεντρική Ουκρανία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Για «τρομοκρατική επίθεση» μιλά η κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η Gazprom διαβεβαιώνει ότι δεν διακόπηκαν οι παραδόσεις στις ευρωπαϊκές χώρες.

  Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε έναν σημαντικό αγωγό φυσικού αερίου στην κεντρική Ουκρανία, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

  Σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες, μια φλόγα που έφτανε σε ύψος τα 200 μέτρα ξεπήδησε από τον αγωγό Ουρενγκόι-Πομάρι-Ούζγκοροντ, στην περιοχή της Πολτάβας.

  Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, δεν υπάρχουν θύματα.

  Ο αγωγός αυτός μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Μία πηγή της ρωσικής εταιρείας Gazprom ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των ευρωπαϊκών χωρών με φυσικό αέριο. «Οι εξαγωγές δεν διακόπηκαν. Υπάρχει και ένας παράλληλος αγωγός» ανέφερε η πηγή.

  Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και η ουκρανική εταιρεία Ukrtransgaz που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αγωγών.

  Το υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας εξέφρασε υπόνοιες ότι η έκρηξη στον αγωγό ενδέχεται να είναι το αποτέλεσμα μιας «τρομοκρατικής επίθεσης».

  «Αυτή δεν είναι η πρώτη απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης στο δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου της Ουκρανίας» σημείωσε το υπουργείο, υπενθυμίζοντας ότι δύο παρόμοιες εκρήξεις σε αγωγούς είχαν σημειωθεί τον Μάιο στα δυτικά της χώρας.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk