Αίτηση εξαίρεσης κατά των δύο ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου κατατέθηκε στο Εφετείο με εντολή του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
Αντικείμενο της αίτησης είναι «η δημόσια καταγγελία του δικηγόρου κ. Αλ. Κούγια ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του Ευστάθιου Μπούκουρα, ενώπιον των εν λόγω δικαστικών λειτουργών … του ζητήθηκε να καταθέσει εν είδει μάρτυρα κατηγορίας εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της συγκεκριμένης υπόθεσης προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί».
Επί της ουσίας ο προφυλακισμένος αρχηγός της ΧΑ με τον τρόπο αυτόν επιχειρεί νέα κωλυσιεργία στην εν εξελίξει ανάκριση, αφού έως την τελική κρίση της αίτησης εξαίρεσης οι δύο ανακρίτριες δεν μπορούν να συνεχίσουν να διεξάγουν ανακριτικές πράξεις.
Προβληματισμός υπάρχει στους ανώτατους δικαστές σε σχέση με την εξάντληση του 18μηνο.

Για το θέμα ο κ. Κούγιας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του δικηγόρου του κου Μιχαλολιάκου που αφορούν το πρόσωπο μου και έχω να του δώσω μια συμβουλή.

»Αν θέλει να κάνει καριέρα στο ποινικό δίκαιο και να βοηθά τους εντολείς του να κερδίζουν αυτό που δικαιούνται, να εργάζεται ο ίδιος και να αξιοποιεί τις δικές του γνώσεις, τους δικούς του ισχυρισμούς και την δική του επαγγελματική προσωπικότητα και να μην ασχολείται με την επιστημονική δουλειά και την προσωπικότητα άλλων συναδέλφων του.

»Νομίζω ότι η συγκεκριμένη δήλωση, όσο και η διαδικαστική ενέργεια στην οποία προέβη (αίτηση εξαιρέσεως), με την αιτιολογία την οποία χρησιμοποίησε, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στον κο Μιχαλολιάκο.

»Δυστυχώς ο συγκεκριμένος δικηγόρος τις ίδιες συμπεριφορές επέδειξε και στο δικαστήριο με κατηγορούμενο τον κο Ψωμιάδη και άλλους γνωστούς επιχειρηματίες και ο εντολέας του καταδικάστηκε με το ανώτερο της ποινής που προβλέπεται.

»Μέχρι σήμερα γνώριζα ότι δικηγόρος του κου Μιχαλολιάκου είναι ο αδερφός του και εξαίρετος συνάδελφος Τάκης Μιχαλόλιας, αλλά φαίνεται ότι γι’ αυτή την δήλωση και γι’ αυτή την διαδικαστική ενέργεια (αίτηση εξαιρέσεως), επελέγη «σφαχτό».

»Πρέπει να καταλάβουν όλοι, τόσο οι ίδιοι οι συγκατηγορούμενοι του, όσο και οι συνάδελφοι – δικηγόροι που δεν το καταλαβαίνουν, ότι ο εντολέας μου Ευστάθιος Μπούκουρας είναι εντελώς ξεχωριστή περίπτωση, γι’ αυτό άλλωστε και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής».​