Saxo Bank: Συναλλαγές στον ρυθμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, προσκαλεί τους επενδυτές να προβλέψουν τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρησιμοποιώντας ως κριτήρια οικονομικές παραμέτρους των συμμετεχόντων χωρών -και όχι τις αθλητικές επιδόσεις τους- μέσα από τον διαγωνισμό που διοργανώνει στο TradingFloor.

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, προσκαλεί τους επενδυτές να προβλέψουν τον νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, χρησιμοποιώντας ως κριτήρια οικονομικές παραμέτρους των συμμετεχόντων χωρών -και όχι τις αθλητικές επιδόσεις τους- μέσα από τον διαγωνισμό που διοργανώνει στο TradingFloor.
Ο διαγωνισμός, ο οποίος βασίζεται στους ομίλους της επίσημης διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προβλέπει ότι η νικήτρια χώρα κάθε αγωνιστικής αναμέτρησης θα καθορίζεται με βάση οικονομικά στοιχεία και δείκτες, όπως: σχετικές επιδόσεις στην αύξηση του ΑΕΠ, νομίσματα, μετοχές, πληθωρισμός, ανεργία, εμπορεύματα και άλλα μακροοικονομικά μεγέθη.
Ο δείκτης κάθε αναμέτρησης επιλέγεται με κλήρωση το πρωί της ημέρας διεξαγωγής του αγώνα. Οι δύο χώρες που προκρίνονται από κάθε όμιλο κατά τη φάση του πρώτου γύρου θα είναι εκείνες με την καλύτερη επίδοση βάσει των οικονομικών στοιχείων και δεικτών της Saxo Bank.
Για παράδειγμα, οι ΗΠΑ θα αναμετρηθούν με την Πορτογαλία στον 7ο όμιλο. Αν το στοιχείο που επιλεγεί είναι το συνάλλαγμα, ο νικητής θα κριθεί βάσει της επίδοσης του ευρώ έναντι του δολαρίου την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα. Οι επενδυτές ίσως ψηφίσουν υπέρ του δολαρίου, δεδομένης της ομαλής ανάκαμψής του κατά τους τελευταίους μήνες.
Ωστόσο, η μεταβλητότητα της αγοράς μπορεί αντίστοιχα να ευνοήσει απρόσμενα το ευρώ. Επιπλέον κατά παρόμοιο τρόπο, άλλα αποτελέσματα θα κριθούν βάσει της καλύτερης απόδοσης της αγοράς μετοχών ή της μέσης απόδοσης δύο βασικών εξαγωγικών αγαθών, όπως το βαμβάκι και το αργό πετρέλαιο.
Στον διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι χρήστες του TradingFloor, της καινοτόμου πλατφόρμας της Saxo Bank, που συνδυάζει τις συναλλαγές και την κοινωνική δικτύωση (social trading), δίνοντας τη δυνατότητα σε επενδυτές από όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις επενδυτικές στρατηγικές και επιδόσεις τους σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων από διάφορες κατηγορίες. Προκειμένου να διεκδικήσουν το βραβείο, οι συμμετέχοντες χρειάζεται απλώς να εγγραφούν και να δηλώσουν μεταξύ των 32 χωρών, τον νικητή της επιλογής τους.
Η ειδική ιστοσελίδα www.tradingfloor.com/worldcup2014 θα παρέχει διαδραστικούς πίνακες και αποτελέσματα και θα λειτουργεί ως ένα φόρουμ μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να σχολιάζουν τα αποτελέσματα κάθε αναμέτρησης.
Ο Steen Jakobsen, Επικεφαλής Οικονομολόγος και Επικεφαλής Επενδύσεων της Saxo Bank, δήλωσε:
«Οι ομοιότητες ανάμεσα στο παιχνίδι των αγορών και το ποδόσφαιρο είναι πάρα πολλές. Ενώ η Ισπανία έχει κυριαρχήσει στο συγκεκριμένο άθλημα μετά το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο, η κυριαρχία της επί της Βραζιλίας δεν είναι σε καμιά περίπτωση εγγυημένη.
Η γνωστή δήλωση αποποίησης ευθυνών που συνοδεύει τις επενδύσεις ‘Προηγούμενη επιτυχία δεν αποτελεί εγγύηση μελλοντικής επιτυχίας’ ισχύει και στο ποδόσφαιρο. Τόσο στις αγορές όσο και στον αθλητισμό, μπορεί να προκύψουν απρόβλεπτοι, ανατρεπτικοί παράγοντες που καθιστούν την πρόβλεψη των νικητών δύσκολη υπόθεση.
Το ποδόσφαιρο συνεχίζει να αποτελεί το μοναδικό παιχνίδι που μπορεί να μας συναρπάσει όλους. Αν οι πολιτικοί και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έπαιζαν ποδόσφαιρο, θα κατανοούσαν ότι το δημοφιλές άθλημα προσφέρει όλες τις λύσεις για τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα: μια δυνατή ομάδα διαθέτει ισχυρή άμυνα, ικανότητες, ατομική μεσαία γραμμή και ψυχρά εκτελεστική επίθεση».
Σημειώνεται ότι σχετικό υλικό βρίσκεται διαθέσιμο και στην ελληνική εκδοχή του TradingFloor (www.tradingfloor.gr), την οποία πρόσφατα δημιούργησε η Saxo Bank για διευκόλυνση των Ελλήνων επενδυτών.
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk