Την μείωση των κομίστρων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής ανακοίνωσε την Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.
Ειδικότερα, όπως είχε ήδη αποκαλύψει «Το Βήμα της Κυριακής» στις 27 Απριλίου 2014, από τον Σεπτέμβριο θα υπάρχει μόνο ένας ενιαίος τύπος κομίστρου, που θα ανέρχεται στα 1,20 ευρώ, αντί 1,40 ευρω.
Το νέο εισιτήριο θα ισχύει για όλα τα μέσα για 70 λεπτά αντί 90 σημερα.
Έτσι, καταργείται το εισιτήριο των 1,2 ευρώ που θεσπίστηκε το 2011 και ίσχυε μόνο για λεωφορεία, τραμ και τρόλεϊ.
Παράλληλα, μειώνεται η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών από 45 ευρώ σε 30 ευρώ, με ισχύ για όλα τα μέσα. Δηλαδή με ενα ευρώ την ημερα.
Η μειωμένη καρτα μειώνεται αναλογικά. Για παράδειγμα το φοιτητικό πάσο μειώνεται σε 15€.
Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές έρχονται να υποστηρίξουν την αναδιάρθρωση των δρομολογίων, οπου σχεδιάζεται τα οδικά μέσα να τροφοδοτούν ακόμη περισσότερο τα μέσα σταθερής τροχιάς.
Επίσης, ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι τοποθετούνται τουρνικε στα λεωφορεία στα οποία η είσοδος θα γίνεται από την είσοδο του οδηγού. Ακομη, εξήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων.
Παράλληλα ο ΟΑΣΑ θα λανσάρει κινητή εφαρμογή η οποία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αγοράζουν εισιτήρια από το κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα ξεκινήσει και τη διάθεση προϊόντων κομίστρου από πεντε χιλιάδες σημεία λιανικών πωλήσεων, όπως περίπτερα και ψιλικατζίδικα.
Επίσης, ο ΟΑΣΑ προχωρεί σε ανασχεδιασμό της εταιρικής του ταυτότητας με στόχο να ανακτήσει την εμπιστοσύνη του κοινού.
Εφεξής, θα χρησιμοποιεί την επωνυμία Συγκοινωνίες Αθηνών με νέο λογότυπο.