Η ΠΟΕΣΥ καταδικάζει τη βία κατά των δημοσιογράφων από τα ΜΑΤ

Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καταγγέλλει έντονα τον άγριο ξυλοδαρμό από τις δυνάμεις των ΜΑΤ των συναδέλφων μας φωτορεπόρτερ Μάριου Λώλου, προέδρου της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) και Τατιάνας Μπόλαρη (η συνάδελφος διακομίστηκε στο νοσοκομείο), καθώς και τεχνικών κάμεραμαν που κάλυπταν τη συγκέντρωση των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
Οι αγωνιζόμενες ενάντια στην απόλυσή τους καθαρίστριες δέχτηκαν τον αναίτιο ξυλοδαρμό των δυνάμεων καταστολής στη διάρκεια της δίκαιης διαμαρτυρίας τους κατά της απόφασης του Αρείου Πάγου που τις οδηγεί στην απόλυση. Αν ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν θα θέλει να καταγραφεί ως πρώτο δείγμα της θητείας του ο βάρβαρος και αναίτιος ξυλοδαρμός των εργαζόμενων στην ενημέρωση και των ηρωίδων καθαριστριών από τους ένστολους « νταήδες» του υπουργείου του, οφείλει τιμώντας τον όρκο του και ως γιατρός να επιληφθεί σήμερα των επεισοδίων για τον άμεσο και παραδειγματικό κολασμό των παρεκτραπέντων οργάνων.

Καταδίκη και από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Με αφορμή τους απρόκλητους ξυλοδαρμούς και προπηλακισμούς από αστυνομικά όργανα σε βάρος καθαριστριών και δημοσιογράφων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισημαίνει με λύπη αφενός μεν την παγιωμένη νοοτροπία και διάχυτη κουλτούρα βίας που εμφανίζεται στις αστυνομικές δυνάμεις, αφετέρου δε την ανικανότητα πλέον της Πολιτείας να υποχρεώσει τα διοικητικά της όργανα, και μάλιστα τα ένοπλα, να δρουν με όρους νομιμότητας και στοιχειώδους σεβασμού βασικών δικαιωμάτων.
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk