Για τις συνομιλίες με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε ενημέρωσε ο Γ.Στουρνάρας τον πρωθυπουργό και τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου. «Βγαίνουν αρκετά πράγματα» είπε ο κ. Στουρνάρας, ερωτηθείς για τις συζητήσεις με τον Σόιμπλε σε σχέση με τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της ΤτΕ, εξερχόμενος του Μαξίμου είπε ότι «σήμερα ήρθα να ενημερώσω τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών για τις διμερείς συνομιλίες στη Γερμανία με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Σε ερώτηση αν βγαίνει κάτι από αυτές τις συνομιλίες για το χρέος, απάντησε ότι «βγαίνουν αρκετά πράγματα», χωρίς όμως να πει κάτι παραπάνω.

Επίσης ο κ. Στουρνάρας ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους δημοσιογράφους. «Να σας ευχαριστήσω που αυτά τα δυο χρόνια, με ήλιο, με βροχή είσαστε πάντα εδώ κι έτσι μπορούσαμε να στείλουμε το μήνυμα της οικονομικής πολιτικής στον ελληνικό λαό» είπε.

Από την πλευρά του ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επιβεβαιώσε ότι τα μηνύματα από το Βερολίνο είναι θετικά, αλλά ούτε αυτός έδωσε περισσότερες πληροφορίες. Σε ότι αφορά το τι συζητήθηκε είπε ότι έγινε ενδελεχής προετοιμασία για το Eurogroup της επόμενης Πέμπτης.

«Ολα τα θέματα είναι ανοικτά. Εγώ ως νέος υπουργος πρέπει να ενημερωθώ για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα ακριβώς, τι ειπώθηκε, που βρίσκεται η διαδικασία και να ξεκινήσουμε», ανέφερε.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάτι νέο σε σχέση με το θέμα του χρέους απάντησε ότι για αυτά τα ιδιαίτερα ζητήματα δεν μπορεί να κανει αναφορά ακομα.

Σε σχέση με τα μηνύματα από το Βερολίνο είπε ότι «θετικά μας τα ειπε ο κ. Στουρνάρας, τίποτα παραπάνω».

Τέλος ερωτηθείς για το θέμα των φοροελαφρύνσεων απάντησε πως δεν μπορεί να εισέλθει σε τέτοιες λεπτομέρειες.