Επίθεση προσωπικά στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Χαρακτηρίζει «παρωδία» την κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών τη στιγμή που ο υπουργός, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, θέλει «να παρουσιάσει το πολυδιαφημισμένο αλλά ανύπαρκτο έργο του ως υπαρκτό» και «δεν διστάζει να εμφανίζεται περιχαρής και να θριαμβολογεί στα ΜΜΕ, λέγοντας όμως τη μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με το χειρότερο ψέμα».
Οι υπάλληλοι των ΟΤΑ καταγγέλλουν ότι πίσω από τους αριθμούς αποκρύπτονται 250 άτομα που οδηγούνται στην απόλυση, οι περισσότεροι εκ των οποίων με μόνο κριτήριο την ηλικία τους. Παράλληλα καταγγέλλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «το υπουργείο του προσπαθεί να ολοκληρώσει όπως-όπως μέσα σε λίγες ημέρες, και εν όψει ανασχηματισμού, ό,τι δεν κατάφερε μέσα σε οκτώ μήνες διαθεσιμότητας» αγνοώντας «προκλητικά τον ρόλο που θα έπρεπε να διαδραματίζουν στην όλη διαδικασία το ΑΣΕΠ και τα Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια και προβαίνει σε τοποθετήσεις με βάση ημιτελείς πίνακες και δεκάδες αιτήσεις θεραπείας σε αναμονή, καταργώντας απροκάλυπτα τον ανεξάρτητο τρόπο λειτουργίας τους».
«Σπεύδει με φωτογραφική εγκύκλιο να δώσει προνομιακή μοριοδότηση σε συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, ενώ εκ των υστέρων την αφαιρεί από άλλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.