ΒΕΡΟΛΙΝΟ
«Δεν θέλω αυτή την Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση», είναι ο τίτλος συνέντευξης της προέδρου του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν στο περιοδικό «Spiegel», στην οποία η Γαλλίδα πολιτικός δηλώνει, μεταξύ άλλων, προκλητικά και απροκάλυπτα: «Επιθυμώ να καταστρέψω όχι την Ευρώπη, αλλά την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Πιστεύω σε μια Ευρώπη με κράτη-έθνη, σε μια Ευρώπη που να στηρίζεται στην αμοιβαία συνεργασία, αλλά δεν θέλω αυτή την Ευρωπαϊκή Σοβιετική Ένωση», λέει η Λεπέν, χαρακτηρίζοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «ένα αντιδημοκρατικό τέρας που μόνο κακό προξενεί. Ευρώπη σημαίνει πόλεμος, οικονομικός πόλεμος. Είναι η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση εχθρότητας ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη. Οι Γερμανοί έχουν στιγματιστεί ως σκληροί κι αδυσώπητοι, οι Έλληνες ως απατεώνες και οι Γάλλοι ως τεμπέληδες. Γι’ αυτό το λόγο και η κυρία Μέρκελ δεν μπορεί να ταξιδέψει πουθενά εντός της Ε.Ε. αν δεν συνοδεύεται από εκατοντάδες αστυνομικούς, για τη δική της προστασία».
Η άποψη της νικήτριας των πρόσφατων ευρωεκλογών λέει ότι η κυρία Μέρκελ υπερασπίζεται μια πολιτική, η οποία είναι μεν πλεονεκτική για τη Γερμανία, αλλά ζημιογόνα για όλες τις άλλες χώρες. Και απευθύνεται μάλιστα στην καγκελάριο προσωπικά, λέγοντας: «Προσέξτε, κυρία Μέρκελ γιατί αν δεν βλέπετε τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, η Γερμανία θα καταστήσει τον εαυτό της μισητό».

Η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά την πρωθιέρεια της γαλλικής ακροδεξιάς, «νομίζει ότι μπορεί να επιβάλλει στις άλλες χώρες τις δικές της πολιτικές εναντίον της θέλησης των λαών τους. Αυτό όμως θα οδηγήσει σε έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Και επισημαίνει :«Δεν καταλογίζω στη Μέρκελ την ευθύνη επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ. Απευθύνω τις κατηγορίες εναντίον των δικών μας ηγετών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τα δικά μας συμφέροντά μας. Ένα ισχυρό ευρώ καταστρέφει τη χώρα μας».

Επίσης εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να ιδρύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μιας ομάδα με άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα, ενώ δήλωσε πως «τρέφει θαυμασμό για τον Βλαντίμιρ Πούτιν, διότι δεν επιτρέπει να του επιβάλλονται αποφάσεις από τη μια ή την άλλη χώρα. Ο Ρώσος πρόεδρος σκέφτεται πρώτα απ’ όλα το συμφέρον της Ρωσίας. Υπ’ αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ».

Οσο για την ρατσιστική και ξενοφοβική ρητορική της, η Λεπέν ισχυρίστηκε πως οι διαπιστώσεις αυτές την…προσβάλλουν. «Το Εθνικό Μέτωπο θέλει απλώς να σταματήσει την εισροή μεταναστών στη Γαλλία. Αλλά μην μας αποκαλείτε «ξενοφοβικούς», γιατί ο όρος αυτός σημαίνει μίσος για τους ξένους κι εμείς δεν μισούμε κανέναν», είπε.