Δηλώνοντας πεπεισμένη ότι θα βρει συμμάχους για τη δημιουργία ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι σέβεται «την Μέρκελ όσο και τον Πούτιν επειδή δεν τους επιβάλλονται αποφάσεις» και υποστηρίζοντας ότι η Γαλλία θα ήταν καλύτερα έξω από το ευρώ, η Μαρίν Λεπέν «προειδοποιεί» σε συνέντευξή της την γερμανίδα καγκελάριο για «έκρηξη της ΕΕ».

«Προσοχή, κυρία Μέρκελ!» είναι ο τίτλος συνέντευξης της προέδρου του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, στο περιοδικό Spiegel» στην οποία η Γαλλίδα πολιτικός προειδοποιεί τη Γερμανίδα καγκελάριο να μην συνεχίσει την πολιτική λιτότητας και τονίζει ότι «αν δεν βλέπει τα βάσανα στα οποία υποβάλλονται οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί, η Γερμανία θα καταστήσει τον εαυτό της μισητό».

Η κ. Μέρκελ υπερασπίζεται μια πολιτική, η οποία είναι πλεονεκτική για τη Γερμανία, αλλά ζημιογόνα για όλες τις άλλες χώρες. «Νομίζει ότι μπορεί κανείς να κάνει πολιτική εναντίον των λαών. Αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δηλώνει η κ. Λε Πεν και προσθέτει ότι δεν καταλογίζει στη Γερμανίδα καγκελάριο την ευθύνη επειδή θέλει να διατηρήσει ένα ισχυρό ευρώ. «Απευθύνω τις κατηγορίες εναντίον των δικών μας ηγετών, οι οποίοι δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας. Ένα ισχυρό ευρώ καταστρέφει τη χώρα μας» τονίζει.

Η κ. Λε Πεν χαρακτηρίζει ακόμη την Ευρωπαϊκή Ένωση «αντιδημοκρατικό τέρας» και εμφανίζεται αισιόδοξη ότι θα καταφέρει να ιδρύσει ομάδα με άλλα ευρωσκεπτικιστικά κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπεραμύνεται δε της συμπάθειάς της προς τη Ρωσία στην κρίση της Ουκρανίας, λέγοντας ότι τρέφει έναν κάποιον θαυμασμό για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, διότι δεν επιτρέπει να του επιβάλλονται αποφάσεις από τη μια ή την άλλη χώρα.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος σκέφτεται πρώτα από όλα το συμφέρον της Ρωσίας. Υπ’ αυτή την έννοια, τρέφω για τον κ. Πούτιν τον ίδιο σεβασμό όπως για την κ. Μέρκελ» καταλήγει η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

«Πολλά λέγονται για τη Ρωσία επειδή για χρόνια έχει δαιμονοποιηθεί με εντολές από τις ΗΠΑ»
υποστηρίζει στη συνέντευξή της η Λεπέν, συμπληρώνοντας πως «πρέπει να είναι χαρακτηριστικό των ευρωπαϊκών χωρών να σχηματίζουν τη δική τους άποψη και να μην τα βλέπουν όλα από την σκοπιά των ΗΠΑ».

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, η Λεπέν ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι έξοδος της Γαλλίας από το κοινό μήνυμα «θα ήταν μία απίστευτη ευκαιρία» για την οικονομία της χώρας, η οποία η ίδια θεωρεί ότι βρίσκεται «στο δρόμο της υπανάπτυξης».