Θέλω να κάνω βάρδια

Θέλω να κάνω βάρδια | tovima.gr
Την Κυριακή των εκλογών οι γνωστοί/άγνωστοι βάνδαλοι χτύπησαν και το παλιό μου Εργαστήριο σπάζοντας τζαμαρίες και πόρτες γραφείων. Αυτό συμβαίνει συνέχεια από την αρχή του χρόνου. Έχουν γίνει επιδρομές σε περίπου 15 κτιριακά συγκροτήματα του Πολυτεχνείου και, μεταξύ των άλλων, έχουν τελείως καταστραφεί με κλωτσιές (ειδική σιδερένια μπότα, λέγεται) ή βαριά κάπου 300 πόρτες γραφείων! Σκοπός τους δεν είναι προφανώς η κλεψιά, ο εκφοβισμός είναι. Ποίου και γιατί, η Διοίκηση του ΕΜΠ δε λέει. Ούτε όμως κάνει κάτι λυσιτελές για το σταμάτημα της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης. Παίρνει απλώς τα λεφτά του φορολογούμενου και πληρώνει τις ζημιές.
Το συγκρότημα Εργαστηρίων Αεροδυναμικής-Ναυπηγικής-Υδροδυναμικών Μηχανών, που περιλαμβάνει τη μοναδική Αεροδυναμική Σήραγγα και τη μοναδική Πειραματική Δεξαμενή της χώρας (αμφότερα εθνικά εργαστήρια) δημιουργήθηκε την πενταετία 1975-1980 από το Νίκο Αθανασιάδη και εμένα( περίπου 60 και 40 ετών αντίστοιχα) και υπηρέτησε αξιοπρεπέστατα τις ανάγκες της χώρας έκτοτε. Τότε εγώ κουβαλούσα ενίοτε και μπετόβεργες και πήγαινα τα σχέδια από τα φουρούσια των γερανογεφυρών στη φυλακή που είχε η Χούντα το Νίκο.
Και επειδή δεν είμαστε από τα παιδιά που μένουν άπραγα όταν καταστρέφεται το έργο ζωής τους, προσφέρομαι να κάνω βάρδια φύλαξης στο Εργαστήριο ένα βράδυ την εβδομάδα( στα 76 μου) και θα εξετάσω εάν μπορεί και ο Νίκος να κάνει το ίδιο (στα 96 του, ο Θεός να τον έχει καλά)!
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk