Η τελευταία ελπίδα

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει πορεία κατάκτησης της εξουσίας…

Η τελευταία ελπίδα | tovima.gr
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λάβει πορεία κατάκτησης της εξουσίας. Ωστόσο, το κόμμα του κ. Τσίπρα, το οποίο εμπιστεύεται σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος, δεν έχει, ούτε πρόκειται να αποκτήσει δυναμική απόλυτης πλειοψηφίας. Ένας κυβερνητικός παρτενέρ θα προκύψει αναπόφευκτα.
Θα πρέπει από τώρα, μία ενωμένη προοδευτική συμμαχία να θέσει τις βάσεις της επόμενης διακυβέρνησης, με στόχο να συγκεντρώσει την υποστήριξη και να συσπειρώσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βάλει νερό στο κρασί του για να γίνει ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα που δεν θα εκφράζει μόνο τους «μνημονιόπληκτους» και τους μη προνομιούχους του 21ου αιώνα, αλλά και μία δημιουργική Ελλάδα που ασφυκτιά κάτω από τα πεπραγμένα 30 χρόνων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται να ανοίξει τα αφτιά του και να ακούσει για την καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη και την σύνδεση των πανεπιστημίων με την βιομηχανία. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση και την κινητοποίηση του ιδιωτικού τομέα για διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, η χώρα λίγα μπορεί να καταφέρει. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «ιδιαίτερα» στην οικονομία, εάν επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο. Διότι είναι οι εξαγωγές και η προστιθέμενη αξία που θα διώξουν τον κ. Τόμσεν και την παρέα του.
Χρειάζεται να αγνοήσει τις σταλινικές φωνές και το «όχι σε όλα», να καταδικάζει το χτίσιμο των καθηγητών και την βεβήλωση των πανεπιστημίων και να καταλάβει ότι η επιβίωση των εθνών σε αυτόν τον όλο και πιο πολύπλοκο κόσμο απαιτεί έναν συνδυασμό από σύνθετες πολιτικές λύσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να επανοριοθετήσει την Αριστερά του 21ου αιώνα. Και μαζί του, τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα να υποστηρίξουν την δημοκρατία και το αίτημα για εθνική αξιοπρέπεια.
Εάν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, εάν δεν υπάρξει πεδίο εθνικής συνεννόησης, εάν δογματισμοί συνεχίζουν να τυφλώνουν τις επιλογές, τότε η χώρα θα παραδοθεί σε ακροδεξιούς, φασίστες, ακραίους λαϊκιστές και στρατιές από ανεγκέφαλους οπαδούς.
Μια βαλκανική εκδοχή ενός φαιδρού Μπερλουσκονισμού, που υπόσχεται να φέρει ακόμη πιο μεγάλες περιπέτειες στην Ελλάδα.
Ήδη, στην Θράκη το μειονοτικό κόμμα πέτυχε συντριπτική νίκη. Φανταστείτε τι έχει να γίνει εάν η Forza Grecia πάρει κεφάλι. Τα παραδείγματα της Καταλωνίας και της Κριμαίας θα πρέπει να μας προβληματίσουν.
Στην Ευρώπη της κυρίας Λεπέν και στην Ελλάδα των κομμάτων-ΠΑΕ, μόνο μια προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να βγάλει την χώρα από το διαφαινόμενο σκότος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk