Ηχηρά μηνύματα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις έστειλαν οι χθεσινές κάλπες, αλλά και αυτές της 18ης Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη.

«Το πρώτο κόμμα πήρε ‘ποσοστά φορολογίας’ (26%) και το δεύτερο κόμμα ποσοστά ΦΠΑ (23%), τα οποία είναι πολιτικά χαμηλά αλλά φορολογικά υψηλά» δήλωσε ο κ. Κορκίδης και συνέχισε:

«Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, δεν διαμορφώθηκε ένα ισχυρό ρεύμα υποστήριξης της συγκυβέρνησης αλλά και ούτε και ένα σαφές ρεύμα υπέρ της αντιπολίτευσης. Τα προεκλογικά διλήμματα τελειώσανε· εύχομαι να μην προκύψουν μετεκλογικά διλήμματα που θα ταλαιπωρήσουν τους πολίτες και την αγορά. Οι μικρομεσαίοι της αγοράς επιθυμούν αποφυγή πρόωρων εκλογών και ελπίζουν σε μέτρα οικονομικής ανακούφισης. Ως επίδικα της επόμενης ημέρας θα παραμείνουν η ανεργία, η έλλειψη ρευστότητας και η ύφεση στην αγορά. Η ΕΣΕΕ μετά τις εκλογές στοχεύει και θα επιδιώξει να προκαλέσει έναν ευρύ και σοβαρό κοινωνικό διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και κοινωνικών εταίρων».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος δήλωσε: «Η βαρύτατα τραυματισμένη από την κρίση επιχειρηματικότητα, το εμπόριο, οι υπηρεσίες, η μεταποίηση, η βιοτεχνία, η βιομηχανία περιμένουν σε αυτήν τη συγκυρία, ως αιμοδότες της ελληνικής Οικονομίας, να βρουν στο πλευρό τους συμμάχους τις νεοεκλεγμένες δημοτικές και περιφερειακές Αρχές».

Ειδικότερα, για την επιμελητηριακή Περιφέρεια του Πειραιά το ΕΒΕΠ ζητά «καταρχήν τον εξορθολογισμό των δημοτικών τελών και των προστίμων για τις επιχειρήσεις, οι οποίες ως συνήθη υποζύγια αναγκάζονται να καλύπτουν τις μαύρες τρύπες των Δήμων και, μάλιστα, χωρίς αντίστοιχες ανταποδοτικές υπηρεσίες».

«Περιμένουμε κοινή, συλλογική προσπάθεια για την ανάκαμψη της ναυπηγικής και επισκευαστικής βιομηχανίας, την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, καθώς και ξεκάθαρες θέσεις για το Λιμάνι. Περιμένουμε συσπείρωση των δυνάμεων όλων των δημοτικών, περιφερειακών παρατάξεων και ευρω-ομάδων, χωρίς καμία κομματική σημαία: Για να επανακάμψει η πειραϊκή οικονομία, να αναπτυχθεί και να επιδοτηθεί η εξωστρέφεια, η προβολή των βιομηχανικών πάρκων – περιοχών όλης της Περιφέρειάς μας (Ασπρόπυργος, Λαύριο, Μάνδρα, Μέγαρα, Σχιστό κ.λπ.) χωρίς διαχωρισμούς στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτου μεγέθους ή περιοχής στην οποία βρίσκονται» δήλωσε ο κ. Μιχάλαρος.