Η έκπτωτη πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης παρουσιάστηκε στο αρχηγείο του στρατού μετά την κλήση του στρατηγού Πραγιούθ Τσαν-Ότσα, ο οποίος έχει αναλάβει την εξουσία μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την αναστολή του Συντάγματος. Ενώπιον της στρατιωτικής διοίκησης κλήθηκαν και άλλα υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη.

Απαγόρευση εξόδου για 155 πολιτικούς, συνελήφθησαν αρχηγοί των διαδηλωτών των δύο αντίπαλων στρατοπέδων.

Το πρωί της Παρασκευής, η έκπτωτη πρωθυπουργός Γινγκλούκ Σιναουάτρα προσήλθε, όπως μεταδίδει το Reuters, στο αρχηγείο του στρατού. Μαζί της είχαν, η στρατιωτική επιτροπή που ανέλαβε την εξουσία στη χώρα είχε καλέσει όλα τα υπόλοιπα κεντρικά πολιτικά στελέχη.

Εντός της ημέρας, ο στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-Ότσα αναμένεται να παρουσιαστεί στον βασιλιά της χώρας για να εξηγήσει τις κινήσεις του.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είχαν κηρύξει αρχικά στρατιωτικό νόμο με στόχο την τήρηση τάξης και τη διενέργεια διαλόγου μεταξύ των δύο πολιτικών στρατοπέδων που βρίσκονται στα χαρακώματα εδώ μήνες. Μετά το αδιέξοδο στο διάλογο μεταξύ των πολιτικών, ο στρατός ανέστειλε τελικά το Σύνταγμα και ανέβαλε πλήρως την εξουσία.

Θεωρείται ότι τα ηγετικά στελέχη των διαδηλώσεων και των δύο πλευρών, φιλοκυβερνητικών και αντιπολιτευόμενων, είναι ακόμη σε κράτηση. Ο στρατός επέβαλε επίσης απαγόρευση εξόδου σε 155 άτομα, ανάμεσά τους πολιτικοί και ακτιβιστές.

Η κατάσταση στους δρόμους της Μπαγκόκ είναι ήρεμη και παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά το απόγευμα που έχει επιβληθεί, τα μέσα μεταφοράς κινούνται κανονικά και το βράδυ.

Κλειστά είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, με εντολή του στρατού. Τα κανονικά τηλεοπτικά προγράμματα έχουν ανασταλεί και τα κανάλια μεταδίδουν μόνο στρατιωτικά ανακοινωθέντα και ενδιάμεσα υλικό από το επίσημο κανάλι του στρατού.