Ένα τηλεφώνημα εκλογικό…

Σχεδόν πάντα, τις τελευταίες μέρες κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, τα δημοσιογραφικά γραφεία γίνονται αποδέκτες πάμπολλων σημάτων και μηνυμάτων από πολίτες, κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Ένα τηλεφώνημα εκλογικό… | tovima.gr

Σχεδόν πάντα, τις τελευταίες μέρες κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων, τα δημοσιογραφικά γραφεία γίνονται αποδέκτες πάμπολλων σημάτων και μηνυμάτων από πολίτες, κοινωνικές δυνάμεις, πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Συνήθως οι περισσότεροι θέλουν να πουν τον πόνο τους, να μεταφέρουν τις όποιες αγωνίες τους, άλλοι να προπαγανδίσουν, ορισμένοι να ψηφοθηρήσουν και άλλοι να επιδράσουν, επειδή ατυχώς νομίζουν ότι οι εφημερίδες είναι αυτές που κερδίζουν ή χάνουν τις εκλογές.
Υπάρχουν ωστόσο και σήματα ξεχωριστά και συνομιλίες ενδιαφέρουσες που αποδίδουν πραγματικά το κοινωνικό περιβάλλον και τις συνθήκες υπό τις οποίες αποφασίζουν οι ψηφοφόροι.
Σας μεταφέρουμε μια από αυτές που θεωρούμε αξιοπρόσεχτη.
Ο φίλος από τα παλιά με το που σηκώσαμε τα τηλέφωνο άρχισε το μακρύ εκλογικό μονόλoγό του:
«Μη μπερδεύεσαι βρε αδερφέ, οι Έλληνες θέλουν να στείλουν μήνυμα τιμωρίας,αλλά ταυτόχρονα δεν επιθυμούν να χάσουν και τη βολή τους. Δεν θυσιάζουν τα όποια λεφτά έχουν στις Τράπεζες, ούτε την περιουσία τους αντέχουν να βλέπουν υποτιμημένη.
Από την άλλη θέλουν το κράτος ισχυρό, τα σχολεία, τα νοσοκομεία σύγχρονα και αποτελεσματικά, τις συντάξεις απείραχτες, αλλά σκούζουν για τους φόρους και τις περικοπές, τους αρέσει επιπλέον να το παίζουν και αντιμνημονιακοί.
Ταυτόχρονα θέλουν το δήμαρχο δικό τους, τον περιφερειάρχη κοντά τους, το βουλευτή στο πλευρό τους, για να κάνουν τη δουλειά τους βεβαίως χωρίς πολλά – πολλά προβλήματα, αν τους κάτσει και κανένα ρουσφετάκι δεν θα πουν όχι.
Σκέφτονται όμως ότι πλήρωσαν πολλά για την κρίση, ότι δεν είναι ανάγκη να πληρώσουν κι άλλα τόσα.
Πολύ περισσότερο όταν τελευταία νιώθουν ότι κάτι αλλάζει, κάτι κινείται.
Λίγο οι τουρίστες, λίγο οι Τράπεζες που αναζητούν τις καλές επιχειρήσεις για να τις χρηματοδοτήσουν, λίγο οι δρόμοι που άρχισαν ξανά να κατασκευάζονται, λίγο το πλεόνασμα και τα πεντακοσάρικα που μοιράζονται, όλα αυτά βάζουν ιδέες στους ψηφοφόρους. Μήπως βγαίνουμε από το τούνελ και δεν το χούμε καταλάβει, διερωτώνται.Κάπως έτσι μπερδεύονται. Μην πάνε κι όλα χαμένα,τόσοι φόροι και τόσοι κόποι.
Γενικώς αγαπητέ μου οι Έλληνες τα θέλουν όλα, αλλά αυτό δεν βγαίνει, δεν γίνεται να καλυφθούν όλα από ένα κόμμα ή από ένα πρόσωπο.
Γι’ αυτό να ξέρεις ότι τελικά θα ψηφίσουν ισορροπημένα, θα δεις που τα αποτελέσματα θα καλύπτουν τους πάντες.
Και επίσης επειδή η εποχή είναι ζόρικη και ξέρουν πως κάποιοι πρέπει να ξεχωρίσουν για να κάνουν τη δύσκολη δουλειά, τα μικρά και τα ασήμαντα θα συνθλίβουν και θα αναδειχθούν όσοι και όσα έχουν πραγματικά κάτι να προσθέσουν.
Αδιόρατα,φίλε μου, οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τούτος ο παλιότοπος έχει προοπτικές, βλέπουν κι όσα συμβαίνουν γύρω-γύρω, τους ξένους να μας πολιορκούν, τους εκπροσώπους διεθνών επενδυτικών εταιριών να έχουν πιάσει τα πάνω δώματα της Μεγάλης Βρετανίας στην πλατεία Συντάγματος και τρελαίνονται. Να ξέρεις λοιπόν ότι εντέλει θα δώσουν χρόνο για την αντιμετώπιση του εσωτερικού πολιτικού προβλήματος. Κακά τα ψέματα οι Έλληνες αντιλαμβάνονται το συμφέρον τους και φροντίζουν κάθε φορά να το υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό θα γίνει και τώρα, μην έχεις καμία αμφιβολία».
Αυτά είπε και μας χαιρέτησε, μη επιτρέποντας πολλές αντιρρήσεις και αμφισβητήσεις. Έτσι άλλωστε συνηθίζουν να συνομιλούν οι Έλληνες. Έχουν εδραία πεποίθηση και απλώς την παρουσιάζουν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk