67ο Φεστιβάλ Καννών: Χρυσός Φοίνικας από «δίκαιο» χρυσό

Το βράδυ του Σαββάτου θα ξέρουμε σε ποιά ταινία θα δοθεί εφέτος το ανώτατο σύμβολο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ο Χρυσός Φοίνικας, ενδεχομένως το πιο γνωστό κινηματογραφικό βραβείο στον πλανήτη μετά το Οσκαρ.

Κάννες, αποστολή

Το βράδυ του Σαββάτου θα ξέρουμε σε ποιά ταινία θα δοθεί εφέτος το ανώτατο σύμβολο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, ο Χρυσός Φοίνικας, ενδεχομένως το πιο γνωστό κινηματογραφικό βραβείο στον πλανήτη μετά το Οσκαρ.

Με την ευκαιρία του 67ου Φεστιβάλ, o Χρυσός Φοίνικας που κατασκευάζεται από το 1998 στα ατελιέ του οίκου Chopard, αποκτά μιά καινούργια λάμψη αφού για πρώτη φορά κατασκευάζεται από χρυσό πιστοποίησης Fairmined.

Σύμφωναμε την Chopard o Fairmined ειναι «δικαιος χρυσός» που έχει εξορρυχθεί από μεταλλωρύχους προερχόμενους από μικρές βιοτεχνίες και εγγυάται αυστηρό σεβασμό των κανόνων της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλοντικής ανάπτυξης κατά την εξόρρυξη.

Η καινοτομία αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας πού ξεκίνησε η Chopard στη διάρκεια του 66ου Φεστιβάλ των Καννών με στόχο να προβάλει την βιώσιμη ανάπτυξη στο πλαίσιο τού χώρου της πολυτέλειας. Το έμβλημα του πιό σημαντικού κινηματογραφικού γεγονότος στον πλανήτη, ο Χρυσός Φοίνικας, συμβολίζει επίσης την εξαιρετική σχέση ανάμεσα στον ελβετικό οικο και το Φεστιβάλ των Καννών.

Το 1998, χρονιά βράβευσης της ταινίας «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, το βραβείο σχεδιάστηκε εκ νέου από την Καρολίν Σεουφέλ μετά απο αίτημα του τότε Προέδρου του Φεστιβάλ Πιέρ Βιότ.

Διανθίζοντάς το εφέτος με μια υπεύθυνη οικολογικά ιδιότητα, η Chopard και το Φεστιβάλ των Καννών γράφουν μιά νέα σελίδα της κοινής τους ιστορίας και επιβεβαιώνουν την θέλησή τους νά δουλέψουν πρός μία πολυτέλεια που ειναι συγχρόνως αστική καί σέβεται το περιβάλλον.

Αλλά και ο Τιερί Φρεμό, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών δηλώνει εξίσου ικανοποιημένος: «Το Φεστιβάλ των Καννών αντιπροσωπεύει απο ανέκαθεν το υψηλότερο επίπεδο τελειότητας στον τομέα της 7ης Τέχνης» είπε. «Κατά συνέπεια, ειμαστε πολύ ευτυχείς πού η Chopard, ενας από τούς βασικούς χορηγούς του Φεστιβάλ, εδώ και 17 χρόνια, δημιουργεί τον Χρυσό Φοίνικα 2014, το σημαντικότερο βραβείο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας μέ χρυσό ‘Fairmined’. Aυτός ο χρυσός ειναι το πλέον απαιτητικό πρότυπο στην αγορά του χρυσού σήμερα και προσθέτει ενα ασύγκριτο κύρος στον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών’.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk