Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί σημαντικό ζήτημα για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, τόνισε το απόγευμα της Πέμπτης από την Ουάσινγκτον ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς για τις επικείμενες διπλές εκλογές στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο Ράις ανέφερε πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα συγκληθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να συζητήσει την έκθεση προόδου για την πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η έγκριση της έκθεσης θα σηματοδοτήσει την εκταμίευση της δόσης του ΔΝΤ ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου ερωτηθείς εάν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και η καγκελάριος Μέρκελ στην Ουάσινγκτον απάντησε θετικά. «Επιβεβαιώνω ότι η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις χώρες, για τις οποίες συζήτησαν οι κ.κ. Μέρκελ και Λαγκάρντ την προηγούμενη Παρασκευή» τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες διπλές εκλογές στην Ελλάδα, ο Ράις δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο άφησε να διαφανεί η ανησυχία του Ταμείου για τις επιπτώσεις στο πρόγραμμα. «Στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα» δήλωσε.