Globo: Δημιουργεί έξυπνες λύσεις για κινητά και επεκτείνεται

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρά εδώ και λίγους μήνες η Globo, μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρείες κινητών εφαρμογών διεθνώς, η οποία μάλιστα διπλασίασε τους εργαζομένους της την τριετία της κρίσης.

Σε προσλήψεις προσωπικού προχωρά εδώ και λίγους μήνες η Globo, μία από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές εταιρείες κινητών εφαρμογών διεθνώς, η οποία μάλιστα διπλασίασε τους εργαζομένους της την τριετία της κρίσης. Συγκεκριμένα, το 2011 απασχολούσε περί τα 200 άτομα προσωπικό, ενώ το 2014 ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 400. Μάλιστα, η εταιρεία συνεχίζει να προσλαμβάνει τόσο στην Ελλάδα όσο στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Globo προχώρησε σε επέκταση των γραφείων της στο Χαλάνδρι, καθώς μίσθωσε δύο ορόφους στο κτίριο της On Telecoms, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το αρχηγείο της και θα στεγάσει περίπου 150 άτομα. Ο λόγος αυτής της διεύρυνσης είναι η επέκταση τόσο του Τμήματος Ερευνας και Ανάπτυξης όσο και της ομάδας του Mobile Business Solutions (MBS). Μάλιστα, το νέο τμήμα MBS δημιουργήθηκε, σύμφωνα με την εταιρεία, για να υποστηρίξει το κομμάτι των Vendor Business και θα παρέχει εξειδικευμένες συμβουλές και επαγγελματικές υπηρεσίες για τους πελάτες. Πρακτικά, θα φτιάχνει τις κινητές εφαρμογές των πελατών της σε κλάδους όπως, π.χ., το m-Βanking, το m-Commerce ή τα m-CRM και m-ERP για εταιρικούς πελάτες.

Επέκταση με 80 νέες θέσεις εργασίας
Η Globo έχει επεκτείνει τις λειτουργίες της με έμφαση στον διεθνή χαρακτήρα της, τάση που ενισχύθηκε τα προηγούμενα χρόνια – και λόγω της ελληνικής κρίσης – και συνοδεύτηκε από μεγάλες επενδύσεις στον ανθρώπινο παράγοντα. Γι’ αυτόν τον λόγο η εταιρεία άνοιξε περί τις 80 νέες θέσεις εργασίας.
Η Globo έχει θυγατρικές και γραφεία σε ΗΠΑ (Νέα Υόρκη, Σαν Χοσέ, Οχάιο), Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νοτιοανατολική Ασία, ενώ οι λύσεις της διατίθενται σε περισσότερες από 45 χώρες και εξυπηρετούν περί τους 6 εκατ. χρήστες ανά μήνα. Το 2007 εισήχθη στο Χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου (GBO:LN).

Ο κ. Κωστής Παπαδημητρακόπουλος ίδρυσε την εταιρεία πριν από 17 χρόνια.

Η εταιρεία ξεκίνησε πριν από σχεδόν 17 χρόνια, από το γκαράζ του σπιτιού του νεότατου τότε κ. Κωστή Παπαδημητρακόπουλου στην Αττική. Προ μηνών εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία κινητών επικοινωνιών Notify Technologies Inc. αντί 5 εκατ. δολαρίων και έγινε μια από τις λίγες ελληνικές επιχειρήσεις που προχώρησαν σε εξαγορά αμερικανικής επιχείρησης και πάτησαν το πόδι τους στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα οικονομικά της στοιχεία, η εταιρεία πηγαίνει καλά. Τα αποτελέσματα για το 2013 ήταν ενθαρρυντικά για τη διοίκηση της Globo, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 55,4%, από 46 εκατ. ευρώ σε 71,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα αυξήθηκαν κατά 50% σε 36 εκατ. ευρώ αντί 24 εκατ. ευρώ το 2012.
Παράλληλα, τα έσοδα από τη σειρά προϊόντων GO!Enterprise αυξήθηκαν ραγδαία κατά 149,2%, δηλαδή από τα 12 εκατ. ευρώ στα 29,9 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, οι λύσεις CitronGO! και GO!Social έφεραν τζίρο αυξημένο κατά 19,6% και έσοδα από 29,1 εκατ. ευρώ σε 34,8 εκατ. ευρώ.
Αύξηση πελατειακής βάσης


Η πελατειακή βάση της λύσης GO!Enterprise αναπτύχθηκε και έφτασε τις 340.600 άδειες χρήσης (business-to-employee) και τις 13,1 εκατ. άδειες χρήσης για το B2C (business-to-consumer). Παράλληλα, η πελατειακή βάση στις λύσεις CitronGO! και GO!Social αυξήθηκε σε 2,98 εκατ. μηνιαίους ενεργούς χρήστες αντί 2,23 εκατ. το 2012.
Επίσης, τους προηγούμενους μήνες η εταιρεία λάνσαρε τη σειρά κινητών λύσεων GO!AppZone και GO!Enterprise WorkSpace, προχώρησε στην επέκταση της συμφωνίας διανομής με την Ingram Micro σε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων GO!Enterprise products για μεγάλες επιχειρήσεις, συνήψε στρατηγική συμφωνία σύμπραξης με τη βρετανική Bechtle UK, ενώ έδωσε τα χέρια με την Qast China, υπογράφοντας συμφωνία διανομής.

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk