Σε διήμερη διαμαρτυρία προχωρά ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη ενάντια στην απουσία δασκάλων, αλλά και στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω σχολείο.

Μαζί με άλλα σχολεία που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.30 έξω από το Υπουργείο Παιδείας

«Οχι άλλη ανοχή. Σχολείο χωρίς δασκάλους δεν είναι σχολείο, είναι χώρος φύλαξης παιδιών» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους και καλούν όλους τους γονείς να συμμετέχουν στο «Λευκό» Διήμερο διαμαρτυρίας για το οποίο έχουν αποφασίσει μια σειρά κινητοποιήσεων:

1) Απέχουμε μαζί με τα παιδιά μας για ένα διήμερο, την Τρίτη 21/1 και την Τετάρτη 22/1/2014, από αυτό το σχολείο που δεν είναι αντάξιο ούτε των μαθητών ούτε των εκπαιδευτικών του αλλά και ούτε της κατηγορίας του ως ΕΑΕΠ.

2) Την Τρίτη 21/1/ 2014, συμμετέχουμε μαζί με τα παιδιά μας στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των γονέων όλων των σχολείων Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης με αντίστοιχα προβλήματα από όλη την Αν. Αττική που θα πραγματοποιηθεί προς το Υπ. Παιδείας.

3) Την Τετάρτη 22/1/2014 καλούμε όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης στο χώρο του Σχολείου μας, ώρα 8:30, ώστε να τους ενημερώσουμε και για τα υπόλοιπα σοβαρότατα προβλήματα του Σχολείου μας, όπως το κτιριακό ( για όσους δεν το γνωρίζουν, το σχολείο μας στεγάζεται –προσωρινά…– σε ενοικιαζόμενο κτίριο με αίθουσες προκάτ για 9 χρόνια!).

4) Την Τετάρτη 22/1/2014 επίσης μεταβαίνουμε πάλι, γονείς και παιδιά, στην Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, όπου θα προχωρήσουμε σε συμβολική κατάληψη του χώρου, διεκδικώντας την άμεση τοποθέτηση εκπαιδευτικών στο σχολείο μας.

5) Προχωρούμε σε άσκηση όλων των νόμιμων ένδικων μέσων προς το Υπ. Παιδείας.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη αναφέρει το ιστορικό των προσπαθειών του να δώσει λύση στα σημαντικά προβλήματα που απασχολούν το εν λόγω σχολείο, καθώς και άλλα σχολεία της Ανατολικής Αττικής.

«Ο Σύλλογός μας μαζί με τους γονείς έχει κάνει παραστάσεις στην Διευθύντρια Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής χωρίς μέχρι σήμερα να έχει δοθεί λύση» αναφέρουν.

Και προσθέτουν: «Στις 17/1/2014 το Δ.Σ. του Συλλόγου μαζί με γονείς και παιδιά συναντήθηκε και πάλι με την Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της επέδωσε νέα καταγγελία με όλα τα ανωτέρω προβλήματα ζητώντας λύση. Η απάντησή της ήταν ότι δεν έχει τη δυνατότητα κάλυψης των κενών αυτών γιατί δεν διαθέτει προσωπικό, παραπέμποντάς μας στο Υπουργείο Παιδείας, ως αρμόδιο για τη διαχείριση προσωπικού (προσλήψεις, αποσπάσεις κ.λπ).

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο Υπουργείο Παιδείας, όπου ο Σύλλογος κατέθεσε παρόμοιο έγγραφο, και με πολλές δυσκολίες μας επέτρεψαν να καταθέσουμε και τις ατομικές καταγγελίες μας. Μετά από επιμονή μας να συναντήσουμε κάποιον αρμόδιο για να του εκθέσουμε και προσωπικά τα προβλήματα, μας παρέπεμψαν στον Γραμματέα του Υφυπουργού κ .Κεδίκογλου ο οποίος άκουσε τα προβλήματά μας και του επιδώσαμε αντίγραφο του σχετικού εγγράφου μας. Όπως όμως μας ενημέρωσε, το Υφυπουργείο είναι αναρμόδιο για τη διαχείριση του προσωπικού, και ο ίδιος αυτό το οποίο μπορούσε να κάνει ήταν να ενημερώσει τον Υφυπουργό και αυτός με τη σειρά του τον Υπουργό που ασχολείται αποκλειστικά με τις προσλήψεις εκπαιδευτικών».

Καταλήγοντας αναφέρουν ότι «ως άνθρωποι και ως γονείς, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση και μέσω των οργάνων μας, αλλά και ατομικά ο καθένας, θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το στοιχειώδες δικαίωμα των παιδιών μας για την προσωπική και κοινωνική τους ανάπτυξη, το συνταγματικό (…ακόμη) δικαίωμά τους στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Μπορεί τα νούμερα και οι δείκτες να ευημερούν, αλλά πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι, εμείς αλλά κυρίως τα παιδιά μας».