Από 11.290 ευρώ η τιμή του νέου Citroen C3 Diesel

Στις βελτιώσεις που επιφυλάσσει η ανανέωση του γαλλικού supermini, η Citroen προσθέτει και τα πλεονεκτήματα του προγράμματος Diesel Now το οποίο, καθιστά πιο προσιτές τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του νέου C3 που, ξεκινούν από τα 11.290 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης.

Ως προς τις συστάσεις των πετρελαιοκίνητων εκδόσεων, το νέο C3 διατίθεται με τρεις πετρελαιοκινητήρες. Στη βάση της γκάμας πετρελαίου βρίσκεται ο 1.4 HDi 70 με χωρητικότητα 1.398 κ.εκ. απόδοση 68 ίππους και 160 Nm ροπής.

Το μοτέρ συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων και απαιτεί 3,8 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ. εκλύοντας 99 γραμμ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα. Οι τιμές της συγκεκριμένης έκδοσης που διατίθεται σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις, χωρίς το όφελος απόσυρσης ξεκινούν από τα 15.390 ευρώ.

Ακόμη αποδοτικότερη είναι η έκδοση 1.4 e-HDi 70 στην οποία ο παραπάνω κινητήρας των 1,4 λίτρων συνδυάζεται με την μικρουβριδική τεχνολογία της φίρμας e-HDi και αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων, διατηρώντας ανέπαφα τα μεγέθη ισχύος και ροπής του (68 ίπποι και 160 Nm) αλλά περιορίζοντας περαιτέρω την κατανάλωση καυσίμου.

Έτσι, η συγκεκριμένη έκδοση υπόσχεται μέση κατανάλωση καυσίμου 3,4 λίτρων/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα 87 γραμμ./χλμ. Διαθέσιμη σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις η 1.4 e-HDi ξεκινά τα 17.000 ευρώ χωρίς το όφελος απόσυρσης.

Στην κορυφή της πετρελαιοκίνητης γκάμας του νέου C3 βρίσκεται το χωρητικότητας 1.560 κ.εκ. diesel μοτέρ με απόδοση 92 ίππων και 230 Nm ροπής το οποίο επωφελείται επίσης από την μικρουβριδική τεχνολογία e-HDi και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Τα μεγέθη κατανάλωσης και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των συγκεκριμένων εκδόσεων αντιστοιχούν σε 3,5 λίτρα/100 χλμ. και 90 γραμμ./χλμ. Διαθέσιμη σε δύο εξοπλιστικές εκδόσεις η 1.6 e-HDi 90 ξεκινά τα 17.600 ευρώ χωρίς το όφελος απόσυρσης.

Σε ό,τι αφορά το χαρακτήρα του ανανεωμένου C3, με μήκος 3,94 μέτρα και χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ 300 λίτρων το γαλλικό supermini διατηρεί τα γνώριμα αστικά πλεονεκτήματα του σε ό,τι αφορά τη σχέση συμπαγών διαστάσεων-ευρυχωρίας διαθέτοντας, ανανεωμένη αισθητική εντός και εκτός, αναβαθμισμένα υλικά στο εσωτερικό, νέες επιλογές σε ό,τι αφορά την χρωματική παλέτα για το αμάξωμα και τις επενδύσεις, πλουσιότερες επιλογές εξοπλισμού στις οποίες περιλαμβάνονται αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας πανοραμικό παρμπρίζ Zenith τα οποία ανήκουν στoν βασικό εξοπλισμό των υψηλότερων εξοπλιστικά εκδόσεων προαιρετικά στοιχεία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Autohub
Σίβυλλα
Helios Kiosk