Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η κινητή οδοντιατρική μονάδα θα επισκέπτεται δύο με τρείς φορές το μήνα γηροκομεία, ορφανοτροφεία, ΚΑΠΗ και απομακρυσμένα σχολεία

Δωρεάν υπηρεσίες αγωγής και προαγωγής της στοματικής υγείας σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες θα ξεκινήσει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ) μέσω της νέας του Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας. Η κινητή οδοντιατρική μονάδα θα επισκέπτεται δύο με τρείς φορές το μήνα γηροκομεία, ορφανοτροφεία, ΚΑΠΗ και απομακρυσμένα σχολεία. Οι 100 εθελοντές οδοντίατροι, που θα στελεχώνουν τις αποστολές θα πραγματοποιούν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους και θα παρέχουν συμβουλές σχετικά με την διατήρηση της καλής στοματικής υγείας και της φροντίδας των δοντιών.

«Έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε αυτή την δράση για πολύ καιρό και μάλιστα να μην αρκεστούμε στην απλή εξέταση αλλά και στη θεραπεία των δοντιών, όσων θα απευθύνονται σ’ εμάς» αναφέρει στο Βήμα ο κ. Θανάσης Δεβλιώτης, πρόεδρος του ΟΣΘ.
Το όχημα της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας είναι δωρεά του Σοροπτιμιστικού Ομίλου «Μακεδονία», ο πάγκος και η οδοντιατρική καρέκλα είναι δωρεά οδοντιάτρου της Θεσσαλονίκης.
«Όλο το εγχείρημα βασίζεται στη σύμπραξη δύο ανεξάρτητων φορέων του ΟΣΘ και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου ‘Μακεδονία’. Ευελπιστούμε να υπάρξει στήριξη ώστε να διευκολύνει την αποστολή μας», τονίζει ο κ. Δεβλιώτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk