Στις 14 του περασμένου Ιουλίου, όταν ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έμπαινε εγγυητής στην υπογραφή προσυμφώνου μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Αμαρουσίου από τον ιδιοκτήτη κ. Αρη Βωβό στον κ. Γιώργο Γκάμαρη, οι πλέον καχύποπτοι είχαν αναρωτηθεί ως προς την αληθινή ιδιότητα του φερομένου ως εκπροσώπου ομάδας επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διαφήμισης και των κατασκευών. Δύο μήνες αργότερα, η ομάδα-έκπληξη της περυσινής Ευρωλίγκας κινδυνεύει με διάλυση. Προχθές το βράδυ αποκλείστηκε από τη διοργανώτρια αρχή της Ευρωλίγκας λόγω μη υποβολής εγκαίρως των απαραίτητων δικαιολογητικών, ενώ επιδίδεται σε αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ελληνική Α1 ζητώντας παράταση ως την ερχόμενη Παρασκευή (24/9) από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Βωβού ότι εξαιτίας της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η κατασκευαστική εταιρεία του από το «πάγωμα» του εμπορικού κέντρου στην περιοχή του Βοτανικού αδυνατεί να ξοδέψει έστω και ένα ευρώ για το Μαρούσι και την απόρριψη της ιδέας του να μετακομίσει η ομάδα στο Ηράκλειο Κρήτης (μέσω συγχώνευσης με τον ΟΦΗ), ο δήμαρχος Αμαρουσίου ανέλαβε να βρει τη λύση. Την ημέρα της υπογραφής προσυμφώνου, μάλιστα, ο κ. Πατούλης έδινε την υπόσχεση ότι « η ομάδα μπάσκετ θα συνεχίσει σε στερεές βάσεις,με τη νέα διοίκηση,αλλά και τον Δήμο Αμαρουσίου πάντα στο πλευρό της».

Μόνο που οι άνθρωποι που εμπιστεύθηκε δεν φάνηκαν αντάξιοι συνεχιστές της οικογενείας Βωβού, η οποία όφειλε, πάντως, να «σκανάρει» τους επίδοξους αγοραστές των μετοχών. Ο τέως προπονητής κ. Γιώργος Μπαρτζώκας, μάλιστα, είχε καλέσει στο Καρπενήσι το μέλος της ΚΑΕ (και πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Αμαρουσί ου) κ. Σπύρο Σταθούλη κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. « Αυτοί πάνε να διαλύσουν την ομάδα » τον προειδοποίησε στις 3 Σεπτεμβρίου και τέσσερις ημέρες αργότερα ανακοίνωσε την παραίτησή του με μια λιτή δήλωση: « Μακάρι η απόφαση μου να ευαισθητοποιήσει αυτούς που ενδιαφέρονται αλλά και αυτούς που…λένε ότι ενδιαφέρονται για το καλό της ομάδας ».

Δυστυχώς για την κάτοχο του Κυπέλλου Σαπόρτα το 2001, η κατάσταση χειροτέρεψε και σύμφωνα με πληροφορίες τα γραφεία της ΚΑΕ στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά επισκέπτονταν διάφοροι επιχειρηματίες, οι οποίοι ζητούσαν χρήματα για παλαιές συναλλαγές με τους νέους επενδυτές. Μέχρι και… Αιγύπτιοι εμφανίστηκαν ζητώντας μετρητά από τον κ. Γκάμαρη, ο οποίος ενώ υποσχέθηκε να καταθέσει στο ταμείο του συλλόγου 150.000 ευρώ ως την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να καταβληθεί η εγγυητική επιστολή στην ΕΕΑ (65.000 ευρώ) και να πληρωθούν οι παίκτες και οι υπάλληλοι, απεδείχθη αφερέγγυος, με αποτέλεσμα να μην εκδοθεί πιστοποιητικό και να ακυρωθεί η συμμετοχή του Αμαρουσίου στον προκριματικό γύρο της Ευρωλίγκας.

Χθες ήταν η σειρά του διευθυντή αγωνιστικού τμήματος κ. Σταύρου Ελληνιάδη να αποχωρήσει δηλώνοντας: «Αυτό που βίωσα το τελευταίο δίμηνο ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος. Προσπαθήσαμε με τον κύριο Μπαρτζώκα να εκπέμψουμε “SΟS” αλλά δυστυχώς όταν το άκουσαν αυτοί που έπρεπε,ήταν πάρα πολύ αργά». Μετά την ευρωπαϊκή ξεφτίλα, που θα είχε αποσοβηθεί αν πρυτάνευε η λογική ενός χαμηλού μπάτζετ και όχι ύψους 1,76 εκατ. ευρώ που έχτισε (στα λόγια) η καινούργια διοίκηση, άπαντες- δημοτικοί σύμβουλοι, Ερασιτέχνης, φίλαθλοι- είχαν και θα συνεχίσουν να έχουν αρκετές συναντήσεις, ώστε να βγάλουν την ομάδα από το… τούνελ. Ουδείς, ωστόσο, μπορεί να βεβαιώσει ότι στο τέρμα υπάρχει φως!

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ
Γιώργος Πατούλης
(δήμαρχος Αμαρουσίου)
Μπήκε εγγυητής για να βρει λύση. Προέκρινε ομάδα επιχειρηματιών αμφίβολης οικονομικής επιφάνειας και δυναμικής. Το προσύμφωνο μεταβίβασης μετοχών συνυπογράφηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Υποσχέθηκε νέες συγκινήσεις και επιτυχίες της ομάδας στους έλληνες φιλάθλους. Τώρα αναζητεί τρόπους για να βγάλει την ΚΑΕ από το αδιέξοδο.

Αρης Βωβός
(ιδιοκτήτης ΚΑΕ)
Δήλωσε αδυναμία να ξοδέψει έστω και ένα ευρώ για την ΚΑΕ Αμαρουσίου την περίοδο 2010-11. Ανέλαβε να διακανονίσει χρέη 2,5 εκατ. ευρώ αφήνοντας στον επόμενο ιδιοκτήτη τον διακανονισμό με την Εφορία. Η πρότασή του να συγχωνευτεί το Μαρούσι με τον ΟΦΗ απορρίφθηκε από τον Ερασιτέχνη και τον δήμο. Προσφέρθηκε να βοηθήσει στην εγγυητική επιστολή (65.000 ευρώ) προς την ΕΕΑ.

Γιώργος Γκάμαρης
(υποψήφιος μέτοχος)
Επικαλέστηκε την οικονομική στήριξη ισχυρών επιχειρηματιών. Συνέταξε προϋπολογισμό 1,76 εκατ. ευρώ. Υποσχέθηκε να καταβάλει 150.000 έναντι αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και για την έκδοση εγγυητικής επιστολής. Προχθές, όμως, η Ευρωλίγκα ακύρωσε τη συμμετοχή του Αμαρουσίου και η ΕΕΑ δεν έδωσε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1.