Τ ο πρωτάθλημα δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, καθώς στη χθεσινή προπόνηση υπήρξε σοβαρό επεισόδιο του προπονητή των Πρασίνων κ. Χενκ τεν Κάτε με τον αριστερό μπακ Νίκο Σπυρόπουλο, οι οποίοι λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια! Ο 55χρονος ολλανδός τεχνικός αρχικά είχε τετ α τετ με τον έλληνα διεθνή μπακ και τον Νοτιοαφρικανό Μπράις Μουν, στους οποίους έκανε δριμύτατες παρατηρήσεις για τον τρόπο που αγωνίστηκαν απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Εν συνεχεία και ενώ συνομιλούσε με τον διευθυντή ποδοσφαίρου κ. Κώστα Αντωνίου, ο Σπυρόπουλος πλησίασε τον προπονητή του Τριφυλλιού και του είπε στα αγγλικά: « Εμένα δεν θα μου ξαναμιλήσεις έτσι. Κατάλαβες; ».
Ο κ. Τεν Κάτε φανερά σαστισμένος ρώτησε: «Τι είπες;Σε εμένα μιλάς;» , για να πάρει την απάντηση: « Αυτό που άκουσες ». Κάπου εκεί άναψαν τα αίματα, καθώς ο προπονητής έβρισε τον παίκτη, ο οποίος απάντησε στον ίδιο τόνο, ενώ κινήθηκε και απειλητικά προς το μέρος του. Μάλιστα χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση του κ. Αντωνίου, ο οποίος συγκράτησε τον ποδοσφαιριστή, στέλνοντάς τον στα αποδυτήρια. « Φύγε από εδώ, πήγαινε στα αποδυτήρια » είπε ο διευθυντής ποδοσφαίρου του Τριφυλλιού, αλλά η λογομαχία των δύο αντρών δεν είχε τελειώσει. « Είσαι τυχερός που μπήκαν στη μέση » είπε ο κόουτς Τεν Κάτε, με τον παίκτη να απαντά: « Εσύ είσαι τυχερός ». Εκεί το επεισόδιο έληξε, αλλά γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα παραμένει ανοιχτό. Σήμερα ο Σπυρόπουλος δεν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή για την Κρήτη και την πρεμιέρα με τον Εργοτέλη, ενώ δεδομένη είναι η κλήση του σε απολογία, όπως και η επιβολή βαρύτατου προστίμου. Αν πάντως ο κ. Τεν Κάτε επιμείνει στη χθεσινή άποψή του ότι « δεν θέλω να τον ξαναδώ στην προπόνηση», τότε δεν πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο διακοπής συμβολαίου του παίκτη. Τ ο επεισόδιο ήρθε να βαρύνει περισσότερο την «ψυχροπολεμική» ατμόσφαιρα που επικρατεί στον Παναθηναϊκό από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, όχι τόσο εντός της ομάδας όσο πέριξ αυτής. Αρχικά βεβαίως (μετά την εκτός έδρας ήττα από τη Σπάρτα Πράγας) υπήρξε ένταση στις σχέσεις του διευθυντή ποδοσφαίρου κ. Αντωνίου με τον κ. Τεν Κάτε, ωστόσο η φλόγα έσβησε γρήγορα μετά την πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου κ. ΝικόλαΠατέρα. Από εκεί και πέρα όμως στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός θεωρούν ότι υπήρξε μια συσσωρευμένη (κατά πολλούς και συντονισμένη) επίθεση, κυρίως προς τον ολλανδό τεχνικό αλλά και προς τη διοίκηση της ΠΑΕ για τις μεταγραφικές επιλογές μέσω δημοσιευμάτων αλλά και ανθρώπων με παναθηναϊκό παρελθόν.
Ενδεικτικό είναι ότι προχθές, λίγα λεπτά μετά την ήττα (2-3) από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ, ο παλαίμαχος άσος των Πρασίνων κ. ΜίμηςΔομάζος έκανε λόγο για φοβίες και λανθασμένες επιλογές του κ. Τεν Κάτε, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν είναι προπονητής αυτός. Απορώ γιατί τον κρατάνε.Πρέπει να φύγει σήμερα» και προσέθεσε ότι «λέει μετά ο Πατέρας ότι ο Μουν είναι ο καλύτερος μπακ στην Ευρώπη». Επίσης εντονότατη κριτική άσκησαν και οι άλλοτε τεχνικοί διευθυντές του Παναθηναϊκού κκ. Βέλιμιρ Ζάετς και Σπύρος Λιβαθηνός. Ο πρώτος έκανε λόγο για «σημαντικά λάθη από τον τεχνικό του Παναθηναϊκού» και προσέθεσε αναφορικά με το πλάνο των μεταγραφών: «Η ομάδα χτίζεται από την άμυνα, τα θεμέλια δηλαδή,και όχι από τον όροφο,όπως έκανε εφέτος ο Παναθηναϊκός.Γι΄ αυτό βγαίνουν προβλήματα» και ο δεύτερος για «τραγικά λάθη από τον Τεν Κάτε», ενώ επεσήμανε σημαντικές παραλείψεις στον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Μ έσα σε αυτό το κλίμα παρερμηνεύτηκαν και οι δηλώσεις που έκανε στο τέλος του αγώνα ο έμπειρος αμυντικός μέσος Κώστας Κατσουράνης, ο οποίος ανέφερε ότι μετά την επίτευξη της ισοφάρισης (1-1) οι παίκτες παρασύρθηκαν από τον ρυθμό του παιχνιδιού και την ώθηση του κόσμου ενώ όφειλαν να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα. «Διαχειριστήκαμε λάθος το παιχνίδι σε εκείνο το σημείο,έπρεπε να πάμε πιο κλειστά και πιο προσεκτικά διότι το 1-1 ήταν καλό σκορ» είπε ο πολυσύνθετος άσος, δήλωση όμως που… μεταφράστηκε από πολλούς ως αιχμή προς τον κ. Τεν Κάτε. Μάλιστα, λόγω της έκτασης που δόθηκε από τα ΜΜΕ, ο Κατσουράνης προέβη σε διευκρινιστική δήλωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των Πρασίνων: «Η δήλωσή μου ήταν σαφής και ξεκάθαρη:σχολιάζοντας την αγωνιστική συμπεριφορά μας μετά την ισοφάριση διατύπωσα την εκτίμηση πως παρασυρθήκαμε από τον κόσμο. Πιστεύω ότι η δήλωση αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρεξήγησης και απορώ πώς προκλήθηκε η όποια παρανόηση».



