Τ ο κλείσιμο του «ραντεβού του θανάτου» με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού περιγράφει άλλος ένας κατηγορούμενος οπαδός του Ολυμπιακού, ο οποίος απολογούμενος στην ανακρίτρια υποστήριξε ότι όλα ξεκίνησαν από τον αγώνα της Εθνικής μας με την Εθνική Τουρκίας στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι ένας από τους «αρχιχούλιγκαν», ο γνωστός ως «Τάσος», είχε χρησιμοποιηθεί και ως σεκιούριτι σε παιχνίδια στο ΣΕΦ και στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

«Γνωρίζω τον Δ. Μ. από το Πόρτο Λεόνε,τον Δ.από το Πόρτο Λεόνε που δεν ξέρω το επώνυμό του, τον Θ. από τη Νίκαια και τον Ρ. από τη Νίκαια,τον Ν. Β.από τον Κορυδαλλό μαζί με τον φίλο του τον Π.,τον Γ.από τα Καμίνια, τον Κ. από το Αthens Club,έναν από την Κυψέλη που τον λένε “Χασάπη” γιατί δουλεύει στην κρεαταγορά της περιοχής του, τον φίλο του Κ. τον Α. από το Αthens Club,τον Σ. από το Κερατσίνι, τον Π. από το Κερατσίνι ο οποίος κουνάει τη σημαία του Πόρτο Λεόνε στη Θύρα 6 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τον Γ. που ανήκει στον σύνδεσμο Καλλιθέα ΜΙSFΙΤS,ήταν πολλοί υπεύθυνοι των συνδέσμων αλλά δεν ξέρω τα ονόματά τους, οι συγκατηγορούμενοί μου δεν ήταν στα επεισόδια.

Επί της λεωφόρου Μεσογείων υπήρξε μικρή αστυνομική δύναμη, ήταν μία μόνο μηχανή της ομάδας ΖΗΤΑ και η οποία ήταν από πίσω μας- ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν κολλήσει από τον Πειραιά το αυτοκόλλητο, για να μη δει ο αστυνόμος τον αριθμό κυκλοφορίας και δει ποιος είναι».

ΕΡΩΤΗΣΗ: «Γιατί δεν ήθελε αυτός που είχε το μηχανάκι να δει ο αστυνομικός τον αριθμό κυκλοφορίας του;».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Διότι δεν είχε σκοπό να πάει να παρακολουθήσει τον αγώνα της ομάδας του αλλά είχε προφανώς άλλον σκοπό. Πήγαινε εκεί να λύσει τις διαφορές του με τους οπαδούς της άλλης ομάδας ως αντίποινα για το ξύλο στο γήπεδο Καραϊσκάκη το Σάββατο στον αγώνα Ελλάδας- Τουρκίας. Επίσης κάποιοι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ είχαν υψώσει ένα πανό το οποίο έγραφε ΑΠΟΕΛ και δεν άρεσε σε κάποιους φιλάθλους του Ολυμπιακού, διότι δεν δέχονται να υψώνεται πανό άλλης ομάδας στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Και γι΄ αυτό το σκηνικό και οι οπαδοί των δύο ομάδων αποφάσισαν να δώσουν ένα ξεκαθάρισμα και δεν θα υπήρχε Αστυνομία και έδωσαν ραντεβού- δεν ξέρω με ποιον τρόπο- λίγο πριν από το παιχνίδι του γυναικείου βόλεϊ, να λύσουν τις διαφορές τους».

ΕΡ.: «Τι έγινε στη συνάντηση μέχρι τη στιγμή της σύλληψής σας;».

ΑΠ.: «Κατηφορίσαμε τη λεωφόρο Λαυρίου, αφού διασχίσαμε 250 μέτρα, στα 100 μέτρα άρχισαν να φαίνονται οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι μας περίμεναν. Εγινε ρίψη φωτοβολίδων, καπνογόνων, μολότοφ, και αυτό διήρκεσε 7 λεπτά και γινόταν κόλασηδεν μπορούσες να δεις τίποτα, είχε πολύ καπνό και ντουμάνι.

Στα 5-30 μέτρα είδα έναν άνθρωπο ξαπλωμένο, ο οποίος είχε αίματα στα δυο του τα γόνατα, στην μπλούζα στην περιοχή των πλευρών, το ένα του μάτι ήταν κατακόκκινο και κλειστό και φουσκωμένο, ενώ το άλλο του το μάτι ήταν κλειστό.

Από πάνω του ήταν πέντε οπαδοί του Ολυμπιακού οι οποίοι έτρεξαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και φώναζαν “απομακρυνθείτε, φύγετε όλοι και αφήστε μόνο εμάς τους πέντε”. Εγώ νόμιζα ότι ήταν τραυματίας. Κατά τη γνώμη μου τον πρόφτασαν στο κατέβασμα και του έδωσαν τη ροπαλιά ή τις μαχαιριές και τον άφησαν σκοτωμένο.

Γνωρίζω φατσικά τους Τ. (σ.σ.: ο γνωστός και ως “Τόλης”) και Τ. και από το γήπεδο. Ο Τ. είναι υπεύθυνος εισιτηρίων στον σύνδεσμο του Πειραιά που είναι στην Καραολή- Δημητρίου, έχει μακριά μαλλιά και μουσάκι, του έχουν πέσει τα δόντια, γιατί κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών από ό,τι ξέρω, είναι πολύ αδύνατος. Ο Τ. (σ.σ.: ο “Τάσος”) είναι εγγεγραμμένο μέλος στον σύνδεσμο των Καμινίων και είναι σεκιούριτι σε ορισμένα παιχνίδια στο ΣΕΦ και στο Καραϊσκάκη, είναι SΤΕWΑRΤ με τα φωσφοριζέ τα γιλέκα, είναι εύσωμος και καραφλός, περίπου στα 30. Τον Τ. ή τον Τ. δεν τον είδα καθόλου ούτε στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7 στο Καραϊσκάκη ούτε στην Παιανία.

Δεν είδα ποιος χτύπησε τον Μιχάλη Φιλόπουλο. Αν ήξερα ποιος τον σκότωσε, θα σας το έλεγα».