Στη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι διωκτικές αρχές, έπειτα από εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και πληροφορίες, που έχουν περιέλθει σε γνώση των υπηρεσιών ασφαλείας, για αυξημένο κίνδυνο επίθεσης από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».


Προ ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλος καθώς και ο αρμόδιος για θέματα δημόσιας τάξης υφυπουργός κ. Π. Χηνοφώτης έγιναν αποδέκτες απόρρητης υπηρεσιακής αναφοράς η οποία εφιστά την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας στο ενδεχόμενο να υπάρξει «εντυπωσιακό χτύπημα» από την οργάνωση που φιλοδοξεί να ηγηθεί του ένοπλου κινήματος στην Ελλάδα, στη μετά τη 17Ν εποχή.


Τέσσερα χρόνια μετά την εμφάνιση του «Επαναστατικού Αγώνα», η οποία άρχισε με κλασικές βομβιστικές ενέργειες στην καρδιά της Αθήνας και κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή και παράτολμη επίθεση με ρουκέτα εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο για… «σημείο τήξης» της οργάνωσης. Οι διωκτικές αρχές φοβούνται, με άλλα λόγια, το ενδεχόμενο ο «Επαναστατικός Αγώνας» να στρέψει την επόμενη φορά τα όπλα του εναντίον συγκεκριμένων προσώπων και τα μέλη του να διαβούν τον δρόμο που δεν έχει επιστροφή, βάφοντας τα χέρια τους με αίμα…


Μάλιστα, σε απόρρητες εκθέσεις που συνέταξαν προ ημερών και απέστειλαν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, οι επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραθέτουν λίστα πιθανών στόχων της οργάνωσης, για την προστασία των οποίων ζητείται η λήψη εκτάκτων μέτρων.


Οι προειδοποιήσεις των διωκτικών υπηρεσιών έχουν θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία, σε συνεργασία με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει προχωρήσει αθόρυβα σε λήψη εκτάκτων μέτρων «για την πάση θυσία αποφυγή ενός νέου τρομοκρατικού χτυπήματος που θα έθετε σε δοκιμασία την κυβέρνηση και θα έβαζε σε περιπέτειες τη χώρα». Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αν. Δημοσχάκη, πρεσβείες, υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και αστυνομικά τμήματα που αποτελούν διακαή πόθο κάθε επίδοξου βομβιστή, έχουν ενισχυθεί με επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έχουν αυξηθεί οι πεζές και εποχούμενες περιπολίες καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.


Εξι μήνες μετά την τελευταία εμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα στη Νέα Ιωνία, όταν κομάντος της οργάνωσης γάζωσαν με Καλάσνικοφ το τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θεωρούν ότι «βρισκόμαστε πλέον στο παρά ένα». Ενδιαφέρον παρουσιάζει, ωστόσο, η επόμενη παρατήρησή τους, η οποία διακρίνεται για την αμφισημία της. «Αν δεν χτυπήσουν τώρα, είναι πολύ πιθανόν να μη χτυπήσουν ποτέ»!


Οσο και αν η εκτίμησή τους αυτή είναι εμφανές ότι στηρίζεται σε παραδοχές που τους διασφαλίζουν όλα τα πιθανά σενάρια, η έκφραση αισιοδοξίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Και υπάρχει μόνον ένας λόγος που μπορεί να τη δικαιολογήσει. Οι αστυνομικές αρχές, όπως διατείνονται οι επικεφαλής τους, γνωρίζουν τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης και είναι σε θέση πλέον να γνωρίζουν ακόμη και την παραμικρή τους κίνηση. Το γεγονός αυτό, μάλιστα, κατά τις επισημάνσεις των αρμοδίων στελεχών, έχει φέρει εκνευρισμό και σύγχυση στις τάξεις της οργάνωσης, καθώς οι διώκτες τους «έχουν γίνει η σκιά τους».


«Οι έρευνες βρίσκονται σε κομβικό σημείο, η πρόοδος που έχουμε σημειώσει γύρω από σειρά κρίσιμων θεμάτων, τα οποία σχετίζονται με την ταυτότητα των ηγετικών στελεχών της εν λόγω οργάνωσης και των συνεργατών τους, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε» σημείωσε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προσθέτοντας όμως ότι «σε αυτή τη φάση των ερευνών δεν επιτρέπεται κανένα λάθος και ουδεμία ολιγωρία»