ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 γρ. γαλέτα 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon 3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 φιλέτα σολομού, 200 γρ. το καθένα, καθαρισμένα και χωρίς κόκαλα ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σάλτσα 250 γρ. μαγιονέζα (σπιτική ή έτοιμη) ½ ματσάκι μάραθο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό καραβίδες 1 κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο, η 1 τριμμένη 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού 1 κ.σ. χονδρό αλάτι 500 γρ. λιγκουίνι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. φινόκιο, ψιλοκομμένο 50 ml λευκό ξηρό κρασί 400 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο και 4-5 κλωνάρια, ολόκληρα 4 σκελίδες σκόρδο, οι 2 τριμμένες, οι 2 ολόκληρες 1 κιλό χοιρινό μπούτι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 καρότα, χονδροκομμένα 1 κλωνάρι σέλερι, χονδροκομμένο 1 κρεμμύδι, χονδροκομμένο 500 ml χλιαρό νερό 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 250 ml λευκό ξηρό […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά 60 γρ. πλιγούρι 1 αβγό 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 πατάτες, σε κύβους 2 καρότα, σε κύβους 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το πασπάλισμα 60 ml έ.π. ελαιόλαδο Για το αβγολέμονο 2 κρόκους αβγών 50 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό μπάμιες 80 ml ξίδι 200 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για τις μπάμιες 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 200 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κύβους 30 ml πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 500 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 100 γρ. λιαστή ντομάτα, σε λωρίδες […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 λαβράκια, 500 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να τα καθαρίσει) 150 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε χονδρά κομμάτια ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη 120 ml έ.π. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κιλό μοσχαρίσιο κότσι με το κόκαλο, σε 4 χονδρές φέτες 2 κ.σ. αλεύρι 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο 2 καρότα, ψιλοκομμένα 100 ml λευκό ξηρό κρασί 800 γρ. φασολάκια, μπαρμπούνια 3 ντομάτες, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 μελιτζάνες της αρεσκείας σας, μετρίου μεγέθους 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα της μελιτζάνας αλάτι και πιπέρι 500 γρ. ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 80 ml λευκό ξηρό κρασί 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό 1 πρέζα ζάχαρη 2 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, μόνο το λευκό μέρος 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1 μικρό φινόκιο, ψιλοκομμένο 500 γρ. κριθαράκι 100 ml λευκό κρασί 16 γαρίδες, Νο 2 ή Νο 3, καθαρισμένες* ξύσμα από 2 λάιμ και 1 λάιμ επιπλέον, για το τέλος 2 κ.σ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο 30 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 300 γρ. γαύρος µαρινάτος, σε λάδι 80 γρ. κάππαρη, µαριναρισµένη σε γάλα από την προηγούµενη ηµέρα για να ξαρµυρίσει 500 γρ. σπαγκέτι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες 1 φρέσκια κόκκινη, καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκοµµένη 150 ml λευκό ξηρό κρασί 1/3από 1 µατσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο ξύσµα από 2 λάιµ, ακέρωτα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) 1 µελιτζάνα, σε µικρούς (σε µέγεθος ζαριού) κύβους αλάτι και πιπέρι 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο 2 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες 3 σκελίδες σκόρδου 250 γρ. φιλέτα αντσούγιας 50 γρ. κάππαρη 500 γρ. ντοµάτες ποµοντόρι, ψιλοκοµµένες 5 γρ. ζάχαρη ½ µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένο Για την […]
ΥΛΙΚΑ (για 25 µίνι σουβλάκια) Για τα σουβλάκια κιλό φιλέτο ξιφία, κοµµένο σε κύβους 3-4 µεγάλες πράσινες πιπεριές, κοµµένες σε κύβους ½ κιλό µέτρια ντοµατίνια cherry, ολόκληρα Για τη µαρινάδα 2 κ.γ. ξύσµα λάιµ (µοσχολέµονου) 2 κ.γ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου 1 κ.γ. ξύσµα πορτοκαλιού, ακέρωτου 2 κ.σ. φρέσκο χυµό πορτοκαλιού 2 κ.σ. φρέσκο χυµό λάιµ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κιλά αρνίσια παϊδάκια 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο 2 κόκκινες πιπεριές τσίλι 2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο 6 λιαστές ντομάτες 60 ml χυμό λάιμ 100 ml έ.π. ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τις πιπεριές – Φλωρίνης και τσίλι –, τον […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. μύδια 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη {{{ moto }}} ½ κ.γ. μπούκοβο 150 ml λευκό κρασί 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε εξωτερικά τα μύδια, τρίβοντάς τα με σύρμα κουζίνας κάτω […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ξύσμα από 2 πορτοκάλια, ακέρωτα ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 2 πορτοκάλια ακέρωτα, κομμένα στα 4 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο και λίγα κλωνάρια 2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 4-5 φύλλα δάφνης 1 ξινόμηλο, κομμένο στα 4 150 γρ. θυμαρίσιο μέλι 300 ml μπίρα 2 κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορους 1 σκελίδα […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 1 φύλλο σφολιάτας 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 200 γρ. πεπερόνι, κομμένο σε ροδέλες 200 γρ. κρεμμύδι, σε φέτες {{{ moto }}} 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορους 50 ml μπίρα 150 γρ. σκληρή πιπεράτη φέτα, χονδροσπασμένη 100 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ξύσμα από 3 λάιμ 2 κ.γ. φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη 150 ml έ.π. ελαιόλαδο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κιλό ξιφία, καθαρισμένο, χωρίς κόκαλα και πέτσες, και κομμένο σε κύβους 4-5 εκ. 2 ματσάκια αλμύρα, καθαρισμένη και πλυμένη 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα) 500 γρ. πένες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 125 γρ. βούτυρο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 ml φρέσκο γάλα, ζεστό αλάτι, πιπέρι 2 κ.γ. μοσχοκάρυδο 4 αβγά, ξεχωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια 150 […]
ΥΛΙΚΑ (για 15 κομμάτια) Για τους κεφτέδες 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 500 γρ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 1 αβγό και 1 κρόκο 80 γρ. καλαθάκι Λήμνου, σε χονδρά κομμάτια 30 γρ. κουκουνάρι, καβουρντισμένο*, ελαφρώς σπασμένο 40 γρ. γαλέτα αλάτι, πιπέρι ηλιέλαιο για το τηγάνισμα λίγο αλεύρι για […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 σουβλάκια) 300 γρ. χαλούμι, κομμένο σε 12 κύβους 1 κρεμμύδι, σε κύβους 8 ντοματίνια 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους 2 πίτες για σουβλάκι 1 ματσάκι ρόκα, τα φύλλα Για τη σάλτσα 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, σε ροδέλες 20 ml ούζο 30 γρ. μέλι 50 ml χυμό λεμονιού αλάτι, πιπέρι 150 […]