ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 50 γρ. ελιές, απύρηνες 200 γρ. μανιτάρια, ασπρομανίταρα και πορτομπέλο, σε φέτες 2 κ.σ. μαραθόσπορο, τριμμένο 150 ml λευκό, ξηρό κρασί 600 γρ. ντοματίνια, αποφλοιωμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1.500 γρ. καλαμάρια μέτριου μεγέθους 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ξύσμα και χυμό από 3 λεμόνια, ακέρωτα 1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 1 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας μας 4 μικρές μαραθόριζες (φινόκιο), κομμένες στα 4 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση 4 καρότα, σε μπαστουνάκια αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) αλάτι, πιπέρι 100 ml λευκό ξηρό κρασί 600 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Για τη σάλτσα ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε χονδρά κομμάτια 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους 150 ml λευκό ξηρό κρασί 3 μαρούλια, πλυμένα και χονδροκομμένα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο χυμό από 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα ντομάτας 60 ml πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 300 ml χλιαρό νερό 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί 3 κόκκους μπαχαριού 3 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι 1 κ.γ. ζάχαρη Για τα καλαμαράκια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κιλό καλαμαράκια, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 200 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα* 150 ml φυτική κρέμα γάλακτος 5 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 500 γρ. λινγκουίνι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Σε […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 2 κόκκινες καυτερές πιπεριές, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες 600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 100 ml χλιαρό νερό 100 ml λευκό γλυκό κρασί 3 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. πένες 1/4 ματσάκι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. μελιτζάνες, χονδροκομμένες 300 γρ. κολοκυθάκια, χονδροκομμένα 1 πράσινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες {{{ moto }}} 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένη, σε λωρίδες 2 κρεμμύδια, σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 150 ml έ.π. […]
Τα καλαμάρια πρέπει να ψηθούν σε πολύ δυνατή φωτιά για 4 - 5 λεπτά συνολικά, έτσι ώστε να παραμείνουν τρυφερά και μαλακά
Υλικά (για 4 άτομα) 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κιλό αρνί από το μπούτι (ζητάμε από τον κρεοπώλη να αφαιρέσει το κόκαλο και να το κόψει σε μερίδες) 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 150 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κιλό καυκαλήθρες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2 ματσάκια μυρώνια, καθαρισμένα […]
Υλικά (για 4 άτομα) 1 κιλό κρέας γίδας, κομμένο σε μερίδες 2 σκελίδες σκόρδο 4 κρεμμύδια, κομμένα στα 4 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο 400 γρ. πατάτες, σε κύβους 5 καρότα, σε ροδέλες 3 κλωνάρια σέλινο, χονδροκομμένα 200 ml έ.π. ελαιόλαδο χυμό από 2 λεμόνια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, βάζουμε […]
ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα) 250 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κιλό πιπεριές πράσινες κέρατο και κόκκινες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια 1.500 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε χονδρές ροδέλες 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2-3 καυτερές πιπερίτσες, σε ροδέλες 200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασί 600 γρ. ντομάτες, αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]