ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

100 γρ. γαλέτα

1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο

ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού, 200 γρ. το καθένα, καθαρισμένα και χωρίς κόκαλα

ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

250 γρ. μαγιονέζα (σπιτική ή έτοιμη)

½ ματσάκι μάραθο

1 κ.σ. μουστάρδα Dijon

ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια, ακέρωτα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλέτα, τον μάραθο, το ξύσμα, τη μουστάρδα, το σχοινόπρασο και το μισό ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τα φιλέτα του σολομού, τα αλατοπιπερώνουμε και απλώνουμε επάνω τους το μείγμα των μυρωδικών. Τα βάζουμε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Eτοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά (τη μαγιονέζα, τον μάραθο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού και το αλατοπίπερο) και σερβίρουμε με αυτή τα φιλέτα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014.