ΥΛΙΚΑ (για 1 ορθογώνιο ταψί) Για τη ζύμη 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι περίπου 170 ml νερό Για τη γέμιση 500 γρ. συκωτάκια πουλερικών 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη (προαιρετικά) 300 γρ. ασπρομανίταρα, σε φέτες 150 ml […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) αλάτι, πιπέρι 100 ml λευκό ξηρό κρασί 600 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος Για τη σάλτσα ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 250 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι […]
YΛΙΚΑ (για 1 στρογγυλό ταψί διαμέτρου 40 εκ.) Για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους και της πίτας λίγο αλάτι 300 ml νερό, χλιαρό Για τη γέμιση 400 γρ. σκληρή φέτα, σπασμένη 250 γρ. μαύρες ελιές, απύρηνες, κομμένες στα […]
ΥΛΙΚΑ(για 1 λαµαρίνα) 1πακέτοφύλλο σφολιάτας Χρυσή Ζύμη 850 γρ. 1 µικρό βάζο έτοιµη πραλίνα φουντουκιού 1 κουτί µπισκότα τύπου πτι-µπερ, περασµένα από το multi 1 αβγό, ελαφρώς χτυπηµένο (για την επάλειψη) µαύρη ζάχαρη (για το πασπάλισµα των κριτσινιών πριν από το ψήσιµο) ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1 Στρώνουµε τη σφολιάτα σε έναν καθαρό πάγκο εργασίας, απλώνουµε σε όλη […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 12 αγκινάρες χυμό από 2 λεμόνια και λίγο επιπλέον για τις αγκινάρες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 16 κρεμμύδια κοκκάρια (για στιφάδο) 3 καρότα, σε λεπτές ροδέλες 1 μαραθόριζα (φινόκιο), σε λεπτές φέτες 4 πατάτες, σε κύβους 100 γρ. αρακά, καθαρισμένο 2 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (4 φιλέτα των 200 γρ.), κομμένα σε μικρότερα ισόπαχα κομμάτια 3 ασπράδια αβγών 100 ml φρέσκο γάλα 400 γρ. κορν φλέικς, χτυπημένα πολύ ελαφρά στο multi 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 4 πατάτες, πλυμένες αλάτι, πιπέρι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon με σιναπόσπορους 200 ml λευκό ξηρό κρασί 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 χοιρινές μπριζόλες αλάτι, πιπέρι EKTEΛΕΣΗ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το θυμάρι, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τη μουστάρδα, το κρασί, το ελαιόλαδο και […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κιλό φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο 2 καρότα, χονδροτριμμένα 600 ml νερό ή ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου 200 γρ. ρύζι μπασμάτι ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο χυμό από 2 λεμόνια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια φαρδιά κατσαρόλα με χονδρό πάτο ζεσταίνουμε το […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 700 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό 300 γρ. μέτριο κριθαράκι 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες 150 γρ. baby σπανάκι ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι λίγη φέτα, τριμμένη, προαιρετικά ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 400 γρ. ρύζι μπασμάτι 2 κ.σ. κουρκουμά (κιτρινόριζα), σε σκόνη ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 60 ml έ.π. ελαιόλαδο ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τις γαρίδες 1 κιλό γαρίδες, Νο 3, καθαρισμένες* 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ξύσμα από 1 λεμόνι […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1,5 κιλό λάχανο 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και 50 ml επιπλέον για το τελείωμα 80 γρ. ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα 80 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα 80 γρ. μανιτάρια σιιτάκε, ψιλοκομμένα 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1-2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 250 γρ. ρύζι νυχάκι ή καρολίνα 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, τα φύλλα (κρατάμε στην άκρη […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 60 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο 300 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4 3 μικρά καρότα, σε κυβάκια 3 πατάτες, σε κύβους 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 3 κολοκυθάκια, σε ροδέλες 1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο 150 ml λευκό, ξηρό κρασί […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 πράσινη πιπεριά, σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά, σε κύβους 50 γρ. ελιές, απύρηνες 200 γρ. μανιτάρια, ασπρομανίταρα και πορτομπέλο, σε φέτες 2 κ.σ. μαραθόσπορο, τριμμένο 150 ml λευκό, ξηρό κρασί 600 γρ. ντοματίνια, αποφλοιωμένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 500 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 300 ml νερό 1 χταπόδι (1 κιλό), μόνο τα πλοκάμια αλάτι, πιπέρι 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο 2 καρότα, σε ροδέλες 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί 50 ml πελτέ ντομάτας […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 200 ml λευκό ξηρό κρασί 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 50 ml ξίδι από κρασί 1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, καθαρισμένο από ίνες και λίπος και κομμένο σε φέτες […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 μελιτζάνες, σε κύβους 1 κόκκινη πιπεριά, σε καρέ 1 κίτρινη πιπεριά, σε καρέ 3 κολοκυθάκια, σε κύβους 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο 1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), σε κύβους 600 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 3 κ.σ. φρέσκια […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 150 ml λευκό ξηρό κρασί 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη ξύσμα από 1 λεμόνι 12 αρνίσια παϊδάκια περίπου 80 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το πέστο θυμαριού 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο 50 γρ. παρμεζάνα, […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 μπρόκολα (500 γρ. το καθένα) 20 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 μικρά πράσα, ψιλοκομμένα 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 60 ml κόκκινο ξηρό κρασί 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 60 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για την κρέμα γιαουρτιού 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2% λιπαρά 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα αλάτι, φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για το πέστο ρόκας 1 ματσάκι ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη 3 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ 1 σκελίδα σκόρδο 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη {{{ moto }}} 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο 70 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Για το κοτόπουλο 4 στήθη κοτόπουλου, 200-250 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας τα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. γίγαντες, μουλιασμένους σε νερό αποβραδίς 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 1 πράσο, ψιλοκομμένο 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο, σε χονδρά κομμάτια αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 300 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα […]