ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

60 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσο, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο

300 γρ. ασπρομανίταρα, κομμένα στα 4

3 μικρά καρότα, σε κυβάκια

3 πατάτες, σε κύβους

1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), ψιλοκομμένη

3 κολοκυθάκια, σε ροδέλες

1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους

1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

150 ml λευκό, ξηρό κρασί

1 λίτρο νερό

100 γρ. νουντλς

2 γρ. κρόκο Κοζάνης, μουλιασμένο σε λίγο ζεστό νερό

60 ml χυμό λεμονιού

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και όταν πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε τα καρότα, τις πατάτες, τη μαραθόριζα, τα κολοκυθάκια, τη σελινόριζα και το σέλερι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε τα νουντλς και τον κρόκο Κοζάνης και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.