ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

2 μελιτζάνες, σε κύβους

1 κόκκινη πιπεριά, σε καρέ

1 κίτρινη πιπεριά, σε καρέ

3 κολοκυθάκια, σε κύβους

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο

1 μικρή μαραθόριζα (φινόκιο), σε κύβους

600 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη, και λίγα κλωναράκια για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε διαδοχικά τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, ώσπου να μαλακώσουν. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα με χονδρό πάτο, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το σέλερι και τη μαραθόριζα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα λαχανικά, αλατοπίπερο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Σερβίρουμε το ρατατούιγ χλιαρό, γαρνίροντας με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης. Συνοδεύστε με πικάντικη φέτα!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014.