Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 3/3 μεζεδοπωλείο στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων.

Οι κινήσεις του εμπρηστή καταγράφηκαν σε βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το Star. Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ο άνδρας, που φορούσε φωσφοριζέ γιλέκο και κράνος, παραβιάζει την πόρτα με λοστό και μπαίνει στο κατάστημα κρατώντας ένα μπιτόνι. Ρίχνει εύφλεκτο υγρό στο πάτωμα, σχηματίζοντας μια γραμμή και στη συνέχεια ανάβει τη φωτιά. Σε δευτερόλεπτα το κατάστημα τυλίγεται στις φλόγες, ενώ ο συναγερμός αρχίζει να χτυπά.

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας απέτρεψε την εξάπλωση της φωτιάς στα παρακείμενα σπίτια και στο υπόγειο του καταστήματος. Η επιχείρηση κατάσβεσης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς στο χώρο υπήρχαν φιάλες υγραερίου.

«Για ζήλια μού φαίνεται»

Το μεζεδοπωλείο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στη σάλα και στην κουζίνα, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

«Με πήραν από την Αστυνομία τηλέφωνο. Ήταν εκεί και η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, δεν μπορούσαν να μπουν μέσα, είχαμε και τα γκάζια. Πήγαμε γύρω γύρω με κάποιους από την Πυροσβεστική, πήγαμε στην αυλή πίσω, αφαιρέσαμε τις φιάλες για να μην πάει η φωτιά εκεί. Για ζήλια μού φαίνεται παρά ότι έχω κόντρα με κάποιον» είπε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.