Την πόρτα του Περιφερειακού Συμβουλίου Προσφύγων στου Ρέντη πέρασε το πρωί της Τετάρτης (30/3) ο Σαϊντού Καμαρά, καθώς επανεξετάζεται το αίτημά του για να παραμείνει στη χώρα μας.

Σήμερα αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου, καθώς θα εκδικαστεί η προσφυγή του μαθητή σε δεύτερο βαθμό.

Συγκέντρωση συμπαράστασης

Έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο Προσφύγων, έχουν συγκεντρωθεί για να δείξουν τη στήριξή τους  στον Σαϊντού μαθητές, γονείς και εργαζόμενοι. κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως: «Με τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού. Με όλους τους Σαϊντού».

Φωτό από 902.gr

Εκφράζουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο νεαρό προσφυγόπουλο από τη Γουινέα, που έφτασε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 ετών, ωστόσο η αίτησή του είχε απορριφθεί πρωτόδικα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να βρεθεί υπό απέλαση.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν οι μαθητές, μετά από κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Μπραχαμίου, η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και η Ένωση Γονέων Αγ. Δημητρίου, σωματεία και άλλοι φορείς.

Απαιτούν να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά του για την απόδοση ασύλου και διεκδικούν την προστασία όλων των ασυνόδευτων ανηλίκων, τη στήριξη για την ουσιαστική ένταξή τους μετά από την ενηλικίωση σε ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Επίσης ζητούν να δοθεί άσυλο σε όλους τους ασυνόδευτους ανήλικους και να σταματήσουν οι απελάσεις λόγω της ενηλικίωσής τους.