Χειροποίητες δημιουργίες φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών που στον «νεκρό χρόνο» της φυλακής έγιναν μοδίστρες, θα εκτεθούν στο πασχαλινό Bazaar από τις 8 μέχρι τις 10 Απριλίου στο «Εργαστήρι Μαιρηβή», στο Μεταξουργείο (οδός Δεληγιώργη 33) και τα έσοδα θα διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες των γυναικών.

Το Bazaar διοργανώνουν από κοινού το εργαστήριο «Λόγος και Ύφασμα» της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και το εργαστήρι ραπτικής «Modistra» του Δικτύου Στήριξης φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών.

Η «ΑΡΣΙΣ» μέσα από το εργαστήρι «Λόγος και Ύφασμα», το οποίο λειτουργεί από το 2001 αρχικά στο Κορυδαλλό και μετά στη Θήβα, υποστηρίζει οικονομικά τις φυλακισμένες αλλά και τις αποφυλακισμένες γυναίκες.

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που κύριο στόχο έχει την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει ή βιώνουν τον εγκλεισμό σε σωφρονιστικά καταστήματα κράτησης.

Το εργαστήριο ραπτικής μέσα στη φυλακή συστάθηκε το 2017 και απασχολούνται καθημερινά πέντε γυναίκες. Ασχολούνται με τη ραφή κλινοσκεπασμάτων, τα οποία διατίθενται σε όλες τις ελληνικές φυλακές. Στόχος είναι να αξιοποιηθεί δημιουργικά ο χρόνος της φυλακής και οι γυναίκες να μάθουν να εργάζονται από κοινού. Επιπλέον, στο Ξενώνα του Δικτύου που βρίσκεται επί της οδού Δεριγνύ 28-30 στη Βικτώρια Αθηνών, λειτουργεί από το 2020 εργαστήρι ραπτικής με την επωνυμία «Modistra» όπου παράγονται χειροποίητα προϊόντα, όπως τσάντες ώμου, τσάντες πλάτης και μαξιλάρια. Τα έσοδα από τη πώληση διατίθενται για την κάλυψη των εξόδων του Ξενώνα.

Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» λειτουργεί από το 1999 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με σκοπό την έρευνα, την εξάπλωση και την διεύρυνση της τέχνης του κουκλοθέατρου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τις ίδιες μέρες θα πραγματοποιηθούν «Βραδιές Παραμυθιών» των φυλακών από τον συγγραφέα Στέλιο Πελασγό.

Info:

Ποιος: ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, «Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών»

Τι: Πασχαλινό Bazaar

Πότε: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Που: «Εργαστήρι Μαιρηβή», Δεληγιώργη 33, Μεταξουργείο, τηλέφωνα 2105222181 & 6942420062 info@mairivi.gr www.mairivi.gr

Γιατί: Υποστήριξη φυλακισμένων και αποφυλακισμένων γυναικών