Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαρτίου έφτασε το κομβόι των τρακτέρ έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην πλατεία Βάθης, για να συμμετάσχουν στην πανελλαδική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων, που διοργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Εύβοια, την Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, την Αιτωλοακαρνανία, την Πελοπόννησο, κατέφθασαν στο σημείο συνάντησης, στην πλατεία Βάθης λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα αιτήμα των αγροτών είναι τα εξής:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.