«Όπως προχωρά η ίωση θα μολύνει πολλούς αλλά θα προσφέρει όμως ανοσία σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού με συνέπεια να πάμε σε μια ενδημικού τύπου κατάσταση το Πάσχα ώστε να το γιορτάσουμε όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».

Την παραπάνω δήλωσε έκανε σήμερα Σάββατο ο  καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για την εξέλιξη του κορωνοϊού.

Αντίβαρο στις δηλώσεις Τζανάκη, η τοποθέτηση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ η οποία συνέστησε προσοχή και χρήση μάσκας.

Τζανάκης: Προς φάση ενδημικότητας ο ιός το Πάσχα

«Ατενίζουμε με αισιοδοξία το Πάσχα. Όπως προχωρά η ίωση θα μολύνει πολλούς αλλά θα προσφέρει όμως ανοσία σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού
με συνέπεια να πάμε σε μια ενδημικού τύπου κατάσταση το Πάσχα ώστε να το γιορτάσουμε όπως κάναμε τα προηγούμενα χρόνια» είπε ο Νίκος Τζανάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο ίδιος τόνισε ότι θετικό επίσης στοιχείο όσον αφορά στα επιδημιολογικά δεδομένα, αποτελεί ότι το υγειονομικό σύστημα έχει βρει μια ισορροπία.

«Οι νοσηλείες πέφτουν , οι μονάδες έχουν μικρή αλλά σταδιακή πτώση εδώ και 20 μέρες ενώ είμαστε κοντά στα 500 κρεβάτια τώρα από εκεί που ήμασταν στα 700».

Ο καθηγητής εξήγησε δε πως ακόμα κι αν ο ιός μας «εκπλήξει» είναι διαθέσιμα τα ανάλογα όπλα ώστε να αντιμετωπιστεί

Παγώνη: Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ο ιός δε θα φύγει

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, διευκρίνισε πως ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει ενώ συνιστά προσοχή και παράταση στη χρήση μάσκας: «Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο ιός δεν θα φύγει.Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί. Δεν θα πεταχτούν ακόμα οι μάσκες. Τα βήματα θα γίνουν βήμα βήμα και βδομάδα βδομάδα».