«Φρένο» έβαλαν οι ειδικοί στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, κατά της διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.

Αν και τις τελευταίες ημέρες «ακουγόταν» έντονα πως τα μέτρα ίσως να χαλαρώσουν άμεσα, με έμφαση να δίνεται στο ζήτημα της παρουσίας περισσότερων φιλάθλων στα γήπεδα, εντούτοις η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας έβαλε… φρένο στις όποιες εξελίξεις.

Ως εκ τούτου, στα γήπεδα θα ισχύσουν για το επόμενο διάστημα όσα ισχύουν και σήμερα, δηλαδή παρουσία φιλάθλων στο 10% της χωρητικότητας του εκάστοτε γηπέδου, με ανώτερο αριθμό σε κάθε περίπτωση τους 1.000 φιλάθλους.

Επιπλέον, δεν άναψε το πράσινο φως για την άρση των περιορισμών σε εστίαση και διασκέδαση, όπως π.χ ο αριθμός των πελατών.

Οι ειδικοί εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτική με την πορεία της πανδημίας καθώς εκτιμούν ότι η αποκλιμάκωση ακόμα αργεί.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, καθώς όπως είπε η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί εξαιτίας της μείωσης του ρυθμού εμβολιασμού για την τρίτη δόση, ενώ εκτίμησε πως θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Μάλιστα, προέβλεψε ότι στις 22, περίπου, Φεβρουαρίου τα κρούσματα θα φτάσουν τα 31.000.

Ωστόσο, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο καλό σενάριο της εξέλιξης της πανδημίας, επισημαίνοντας πως σε διασωληνωμένους και νεκρούς δεν θα έχουμε νέο ρεκόρ.