«Δε θα δεχθούμε την πολιτική των περικοπών των δικαιωμάτων μας, την απαξίωση της δουλειά μας και των Σωματείων μας» δηλώνουν οι μουσικοί και διοργανώνουν κινητοποίηση για σήμερα το απόγευμα στις 18:00 έξω από τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου:

Η προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής να μειώσει τις αμοιβές και τα δικαιώματα των μουσικών, που εργάζονται στις παραγωγές της χωρίς σταθερές εργασιακές σχέσεις (freelancer μουσικοί), συνεχίζεται.

 

Η Διοίκηση της ΕΛΣ αρνείται πεισματικά να συναντήσει το Σύλλογό μας, που εκπροσωπεί όλους αυτούς τους συνεργαζόμενους μουσικούς, και να δώσει απαντήσεις στα αιτήματα, τα οποία έχουν κατατεθεί εδώ και μήνες.

 

Προχωρά επιβάλλοντας την ατομική διαπραγμάτευση με defacto μείωση των αμοιβών και των δικαιωμάτων στις νέες παραγωγές της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

 

Την ώρα που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για λαμπερές παραγωγές με διεθνείς αστέρες, ζητάει την κατανόηση από τους μουσικούς στην Ελλάδα απαιτώντας να απεμπολήσουν δικαιώματα, για να αντέξουν τα ασθενή οικονομικά της ΕΛΣ!!!

 

Στέλνουμε μήνυμα σε Κυβέρνηση και Λυρική Σκηνή ότι δε θα δεχθούμε την πολιτική περικοπών των δικαιωμάτων μας. Όσο προσπαθούν να απαξιώσουν τη δουλειά μας και το Σωματείο μας, τόσο πιο συχνά θα μάς βρίσκουν μπροστά τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να πραγματοποιηθούν τα αιτήματά μας.

 

Καλούμε σε νέα κινητοποίηση  την Τρίτη 28 Σεπτέμβρη στις 18.00 στις εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

 

 

Για το Δ.Σ.

                                         Ο Πρόεδρος                                         Ο Γ. Γραμματέας

                    Βασίλης Παρασκευόπουλος                          Κώστας Σταυρόπουλος