Μέλη συμμοριών που ελέγχουν την αγορά των υπεραστικών συγκοινωνιών στο Κίεβο, συνεπλάκησαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, ανταλλάσσοντας μεταξύ τους πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 3 άνθρωποι.

21 συλλήψεις

Μετά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, που ξεκίνησε στις 7 το πρωί, η αστυνομία συνέλαβε συνολικά 21 άτομα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεράσενκο ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνεχίζει να ταυτοποιεί τα άτομα που εμπλέκονται στο μοίρασμα της αγοράς στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών στην περιοχή του Κιέβου.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών στη συνοικία Μπροβάρι, είχε επίσης ως αποτέλεσμα να καταστραφούν αυτοκίνητα και να προκληθούν ζημιές στα γύρω σπίτια.

«Θυμίζει δεκαετία του 1990»

Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, ενημέρωσε για το συμβάν τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέροντας του ότι η συμπλοκή έγινε μεταξύ δύο εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπεραστικών συγκοινωνιών και υπήρξε το αποτέλεσμα την διαφθοράς που υπάρχει στον τομέα των μεταφορών.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι αυτό που συνέβη του «θύμισε την δεκαετία του 1990». «Θα ήθελα οι άνθρωποί αυτοί να παραμείνουν στην φυλακή. Θα ήθελα να τιμωρηθούν», είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών.

Η αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη εναντίον των συλληφθέντων οι οποίοι κατηγορούνται για πολλαπλές παραβιάσεις του ποινικού κώδικα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ουκρανικού περιοδικού «Σμένα» απηλλάγησαν των καθηκόντων τους δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ