Μήνυμα ότι η περιοχή θα «καθαρίσει από τους τρομοκράτες» έστειλε, μετά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου αναφορικά με τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία  έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η επέμβαση διεξάγεται σύμφωνα με Διεθνές Δίκαιο.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, η στρατιωτική επιχείρηση γίνεται υπό το Άρθρο 51 του Χάρτη του ΟΗΕ. Καθώς και βάσει των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

​Υποστήριξε, σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η συνοριακή ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας «θα είναι εγγυημένες», οι μετανάστες θα μπορέσουν να επιστρέψουν με ασφάλεια και ότι η ειρήνη και η ηρεμία θα επιστρέψουν στην περιοχή.

«Στόχος μας είναι η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών»

Την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε και επισήμως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (σ.σ. συριακή αντιπολίτευση) ξεκίνησαν την επιχείρηση  “Πηγή της Ειρήνης” στη βόρεια Συρία εναντίον των κουρδικών οργανώσεων PKK και YPG» ανέφερε ο Ερντογάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Στόχος μας είναι η καταστροφή των γραμμών των τρομοκρατών, όπως και επίσης η επιστροφή της ειρήνης και της ηρεμίας» πρόσθεσε.