Χειροβομβίδες και σφαίρες «αποκάλυψε» η μπάλα των παιδιών (εικόνες)

Η μπάλα των παιδιών που έπεσε σε ένα παλιό σπίτι ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν χειροβομβίδες και σφαίρες, απομεινάρια κάποιου πολέμου, πιθανότατα του 1940

Η μπάλα των παιδιών που έπεσε σε ένα παλιό σπίτι ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν χειροβομβίδες και σφαίρες, απομεινάρια κάποιου πολέμου, πιθανότατα του 1940.

Και φυσικά για την απομάκρυνσή τους στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με την συμμετοχή Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και φυσικά της ΤΕΝΞ, της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, κλιμάκιο της οποίας μετέβη από την Θεσσαλονίκη στην περιοχή μας.

Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Τα παιδιά οικογενειών που έχουν έρθει από την Αθήνα έπαιζαν στην αυλή σπιτιού στην Ασφάκα Ζίτσας. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού η μπάλα έφυγε και κατέληξε σε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι.

Η κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου ήταν αυτή που το πρωί της Τρίτης πήγε να μαζέψει την μπάλα των παιδιών. Αντί να πιάσει την μπάλα όμως έπιασε μία χειροβομβίδα. Αγνοώντας τον κίνδυνο που κρατούσε στα χέρια της την μετατόπισε και στη συνέχεια βρήκε και δύο παλιές σφαίρες.

Πήρε το παλιό πολεμικό υλικό και το μετέφερε σε ένα άλλο σημείο όπου το κάλυψε πρόχειρα. Απευθύνθηκε στην Αστυνομία και την Μεραρχία κι έτσι στήθηκε η επιχείρηση για την απομάκρυνσή του.

Οι άνδρες της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων, που μία ημέρα νωρίτερα είχαν βρεθεί στο Δίστρατο, φτάνοντας στο παλιό σπίτι βρήκαν και δεύτερη χειροβομβίδα καθώς και μερικές ακόμη σφαίρες.

Το παλιό πολεμικό υλικό εξουδετερώθηκε ωστόσο φαίνεται ότι τα απομεινάρια του πολέμου είναι πολλά και πάντα θα ξαφνιάζουν.

Όπως ανέφεραν οι έμπειροι αξιωματικοί άνθρωποι που είχαν πάρει μέρος στον πόλεμο συνήθιζαν να κρατούν «ενθύμια» και μάλιστα τις περισσότερες φορές να τα κρύβουν μέσα στους τοίχους των σπιτιών τους!

πηγή: epiruspost

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία