Βάζουν τέλος στις ουρές της ντροπής

Δεν θα χρειάζεται να εγκλωβίζονται σε πολύωρες αναμονές για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους από τον ΕΟΠΥΥ όσοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες

Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ ιδιωτικών κλινικών και ΕΟΠΥΥ σηματοδοτεί τη σταδιακή υλοποίηση των ανακουφιστικών μέτρων για τους καρκινοπαθείς. Από την επόμενη εβδομάδα και σταδιακά έως τα τέλη του μήνα θα ξεκινήσει πιλοτικά η παραλαβή των χημειοθεραπευτικών σκευασμάτων από τα φαρμακεία του Οργανισμού με ευθύνη των κλινικών για λογαριασμό των ασθενών.

Με τον τρόπο αυτόν αναμένεται να αποσυμφορηθούν βαθμιαία – και εφόσον ξεδιπλωθεί και η δεύτερη φάση του σχεδίου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των ασθενών που αντιμετωπίζουν σοβαρά νοσήματα και αφορά τη διεύρυνση των καναλιών διανομής υψηλού κόστους (ΦΥΚ) μέσω και των ιδιωτικών φαρμακείων – οι ουρές της ντροπής που σχηματίζονται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου οι ιδιωτικές κλινικές δεσμεύονται να ορίσουν δύο υπαλλήλους οι οποίοι θα αναλάβουν αποκλειστικά την παραλαβή των φαρμάκων από τα φαρμακεία του Οργανισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι και η συμπλήρωση υπεύθυνης δήλωσης των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία σε ιδιωτικές κλινικές, με επικύρωση του γνησίου της υπογραφής σε ΚΕΠ, ώστε να μπορεί με το επίσημο έγγραφο ο εργαζόμενος να εκτελέσει τη συνταγή.

Ποιες επιφυλάξεις εκφράζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών;

Σε ποιες περιοχές θα ισχύσει αρχικά η παραλαβή φαρμάκων από ιδιωτικές κλινικές;

Για ποιους άλλους ασθενείς θα υιοθετηθεί το συγκεκριμένο μέτρο;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Πέμπτης

Βάζουν τέλος στις ουρές της ντροπής

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk