• Αναζήτηση
 • Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν: « Ας είμαστε θαρραλέοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση»

  Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κεφαλή της Κομισιόν, κατάφερε χθες το απόγευμα, έστω και δύσκολα, να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Οι φόβοι για μια θεσμική κρίση άνευ προηγουμένου στην ΕΕ δεν επαληθεύτηκαν. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πρόταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κεφαλή της Κομισιόν, κατάφερε χθες το απόγευμα, έστω και δύσκολα, να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία που χρειαζόταν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Από τους 733 ευρωβουλευτές που ψήφισαν (σε σύνολο 747), 383 της έδωσαν την ψήφο τους, 327 την καταψήφισαν, 22 απείχαν, ενώ ένα ψηφοδέλτιο κρίθηκε άκυρο. Η Χριστιανοδημοκράτισσα πρώην υπουργός Αμυνας της Γερμανίας θα γίνει λοιπόν στα τέλη Οκτωβρίου η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαδεχόμενη στο πόστο αυτό τον Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ. «Η εμπιστοσύνη που δείξατε σε μένα είναι η πίστη που δείχνετε στην Ευρώπη» δήλωσε ευχαριστώντας το Σώμα.

  «Η πίστη σας σε μια Ευρώπη έτοιμη να πολεμήσει για το μέλλον, αντί να πολεμάει μεταξύ της».

  • Γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν μέχρι την τελευταία στιγμή αβέβαιο;
  • Ποιες ήταν οι δεσμεύσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά την εκλογή της;
  • Ποιο είναι το βιογραφικό της νέας Προέδρου της Κομισιόν;

  Διαβάστε στην έντυπη έκδοση των «Νέων» της Τετάρτης 

  Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν: « Ας είμαστε θαρραλέοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση»

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk