Εκκενώσεις ανακοινώθηκαν στα νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, στην πολιτεία Λουιζιάνα των ΗΠΑ, καθώς η περιοχή ετοιμάζεται για τον πιθανό ερχομό ενός τυφώνα από τον Κόλπο του Μεξικού.

Προς το παρόν, το ακραίο καιρικό φαινόμενο έχει κατηγοριοποιηθεί ως τροπική καταιγίδα και έχει ονομαστεί Μπάρι, ενώ ήδη έχουν εκδηλωθεί τα «προεόρτιά» του.

Embedded video

Brennan Prill ⚡︎@WxBrenn

: FLASH FLOOD EMERGENCY in New Orleans, Gretna, Arabi and Lakefront Airport.

Per the NWS — 5 to 6” of rain has already fallen with numerous streets and underpasses severely flooded.

Video by redfeather31 via IG.

178 people are talking about this

Τουλάχιστον 20 εκατοστά βροχή έπεσαν μέσα σε τρεις ώρες την Τετάρτη, δοκιμάζοντας την ετοιμότητα της πολιτείας σε πλημμύρες. Το επόμενο κύμα αναμένεται να χτυπήσει τις πολιτείες της Λουιζιάνα, του Μισισίπι και του Τέξας μέσα στις επόμενες ώρες και πιθανολογείται ότι θα μετατραπεί σε τυφώνα.

Παράλληλα, ο φακός κατέγραψε ένα γιγαντιαίο υδροστρόβιλο στη Νέα Ορλεάνη, να απλώνεται σαν φίδι στην ατμόσφαιρα, καθηλώνοντας τους πάντες στο πέρασμά του.

Ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα , Τζον Μπελ Έντουαρντς, έθεσε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και είπε ότι στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πολιτεία εν αναμονή της μεγάλης καταιγίδας.

Η στάθμη του ποταμού Μισισίπι αναμένεται να ανεβεί κατά 6 μέτρα μέχρι το Σάββατο, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να κρατήσουν μέχρι και τη Δευτέρα.