Bίντεο – ντοκουμέντο και φωτογραφίες, από τη στιγμή που ένα από τα δύο Eurofighter – τα οποία συγκρούστηκαν στη Γερμανία – πέφτει στο έδαφος, κυκλοφόρησε στα social media.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το μαχητικό αεροσκάφος είχε τυλιχθεί στις φλόγες και πέφτει με υψηλή ταχύτητα προς το έδαφος. Μετά την πρόσκρουσή του, διακρίνεται μαύρος καπνός από το σημείο στο οποίο έπεσε.

Νεκρός ο ένας πιλότος

Θυμίζουμε ότι δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην περιοχή Μαλκόφ του κρατιδίου του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας της βόρειας Γερμανίας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του ενός πιλότου.

Τον άτυχο πιλότο εντόπισαν τα σωστικά συνεργεία, ενώ νωρίτερα είχαν απομακρύνει τον χειριστή του έτερου Eurofighter ο οποίος προσγειώθηκε πάνω σε ένα δέντρο.

Τα δύο μαχητικά συγκρούστηκαν στον αέρα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Ο άλλος πιλότος εκτινάχθηκε εγκαίρως και εντοπίστηκε σώος στην κορυφή ενός δέντρου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, από την σύγκρουση των δυο μαχητικών ακούστηκε ένας πολύ δυνατός θόρυβος και κάποιος είπε ότι ένα φτερό αποκόπηκε πρώτα από το ένα αεροπλάνο.