Στη Βενεζουέλα βρίσκεται η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ, για να ανθρώπινα δικαιώματα, Μισέλ Μπασελέ, όπου έχει συναντήσεις τόσο με τον Νικολάς Μαδούρο, όσο και με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και αυτοανακηρυχθέντα Πρόεδρο, Χουάν Γκουαϊδό.

Το μόνο που έγινε γνωστό από τη συνάντηση με τον Μαδούρο, ήταν οτι ο τελευταίος συμφώνησε με την παρουσία εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας στην χώρα, ώστε να ελέγχουν τυχόν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Καλό κλίμα επικράτησε και στην συνάντηση της κυρίας Μπασελέ με τον Χουάν Γκουαϊδο με την αξιωματούχο του ΟΗΕ να απευθύνει έκκληση για διάλογο και να χαιρετά τη διαμεσολαβητική πρωτοβουλία της Νορβηγίας.

Κύριο μέλημα της Μισέλ Μπασελέ είναι η απελευθέρωση των εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων, παρά το γεγονός ότι λίγο πριν την επίσκεψή της στη χώρα ο Μαδούρο άφησε ελεύθερους 28 πολιτικούς κρατουμένους.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εκατοντάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους του Καράκας διαδηλώνοντας και απαιτώντας σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: onetv.gr