Σε μπελάδες έχει μπει ο διάσημος Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ, καθώς βλέπει την αυτοκρατορία εστιατορίων που έχει χτίσει να καταρρέει. Με τα εστιατόρια του να κλείνουν ένα-ένα τα τελευταία χρόνια, το νέο πλήγμα είναι ότι οι επιχειρήσεις του τίθενται υπό καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Αποτέλεσμα είναι ότι αυτή τη στιγμή 1.300 εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του απειλούνται με απόλυση. Η αυτοκρατορία του «Γυμνού Σεφ» περιλαμβάνει 26 καταστήματα εστίασης, 23 από την αλυσίδα Jamie’s Italian, ένα εστιατόριο στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου καθώς και τα εστιατόρια Fifteen και Barbecoa. Δεν επηρεάζονται τα εστιατόρια – franchise.

Ο ίδιος ο Όλιβερ δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι βαθιά λυπημένος με αυτή την εξέλιξη και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τους προμηθευτές που έβαλαν την καρδιά και την ψυχή τους σε αυτές τις επιχειρήσεις για πάνω από μια δεκαετία. Συναισθάνομαι πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για όλους όσοι επηρεάζονται άμεσα».

Εδώ και αρκετούς μήνες ο διάσημος σεφ αναζητούσε αγοραστές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τα εστιατόρια του Όλιβερ μόνο τον περασμένο χρόνο είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν κατά 11% και αναγκάστηκε τότε να κλείσει 12 εστιατόρια και να απολύσει 600 άτομα. Πέρσι, η αλυσίδα των εστιατορίων του είχε σωθεί προσωρινά από χρεοκοπία όταν ο ίδιος έβαλε 13 εκατομμύρια λίρες.

Ο Τζέιμι Όλιβερ έγινε διάσημος όταν ένα τηλεοπτικό συνεργείο τον εντόπισε σε ένα εστιατόριο στο Χάμερσμιθ το 1997. Τότε, ξεκίνησε την εκπομπή «The Naked Chef» («Ο γυμνός σεφ»). Από τότε, έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία σε τηλεόραση, εκδόσεις και εστίαση.

Το 2015 ο Oliver έκλεισε την αλυσίδα με είδη μαγειρικής, την Recipease. Το 2017, σταμάτησε την έκδοση του περιοδικού μαγειρικής, Jamie, μετά από 10 χρόνια, ενώ έκλεισε επίσης την αλυσίδα εστιατορίων του Union Jacks.